Přeskočit na obsah

Amazon propouští zaměstnance ve své herní divizi

Technologický gigant Amazon propustil zhruba stovku zaměstnanců ve své herní divizi. 

Amazon dále propouští své zaměstnance

Společnost Amazon Inc. propustila asi 100 zaměstnanců svých divizí pro videohry jako součást širších úsporných opatření, ovlivňujících pracovníky v Prime Gaming, Game Growth a v jejich studiu v San Diegu. Ve zprávě pro zaměstnance napsal viceprezident herní divize Christoph Hartmann:

„Naše zdroje budou zarovnány tak, aby podporovaly naše zaměření na obsah. V budoucnu budeme nadále investovat do našich interních vývojových snah a naše týmy budou růst s postupem našich projektů.“

Amazon má v současné době problémy s využitím svých herních zdrojů, včetně svého kanálu Crown, zábavného pořadu na streamovací službě Twitch. Nedávno propustil Twitch asi 400 zaměstnanců. Společnost od té doby, co divize odstartovala v roce 2012, zrušila a dokonce odstranila některé tituly ze své nabídky.

Společnost Amazon vydala pouze jednu interně vyvinutou hru – MMORPG titul New World. Po svém uvedení v září 2021 však tento titul utrpěl prudký pokles hráčské základny. Tým New World sídlící v Irvine v Kalifornii ale bude dále růst, jak uvedl Hartmann.

Obrázek: techcrunch.com

 

Generated by Feedzy