Přeskočit na obsah

Embracer Group se dělí na tři samostatné společnosti

Ve snaze o restrukturalizaci oznámila švédská herní a mediální konglomerát Embracer Group svůj záměr rozdělit se na tři nezávislé veřejně obchodované společnosti, čímž dojde k rozdělení svého rozsáhlého portfolia.

Rozdělení Embracer Group

Embracer Group, švédský videoherní a mediální konglomerát, který byl založen v roce 2011 pod názvem Nordic Games Licensing a získal intelektuální vlastnictví od zaniklých vydavatelů jako JoWooD a THQ, oznámil další krok ve své strategii restrukturalizace. Společnost, která od svého vzniku významně posílila svou pozici na trhu videoher, nyní přechází k rozdělení svého podnikání na tři samostatné entitity.

Od roku 2019 Embracer intenzivně rozšiřoval své portfolio skrze akvizice různých vývojářů a vydavatelů her, včetně společností jako Saber Interactive, Gearbox Entertainment, Demiurge, Aspyr, Crystal Dynamics a Eidos-Montreal. Růst však přišel s vysokými náklady, což vedlo k řadě opatření pro snížení dluhu a nákladů, včetně uzavírání studií, zastavení vývoje některých projektů a propouštění.

Nejnovější krok v procesu restrukturalizace zahrnuje rozdělení Embraceru na tři samostatné společnosti, které budou veřejně obchodovány. Tyto nové jednotky zahrnují Asmodee Group, Coffee Stain & Friends a Middle-earth Enterprises & Friends. Každá z nich si odnese část stávajícího portfolia Embraceru

Obrázek: store.steampowered.com

Zdroj: Gamers Generation 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS