Přeskočit na obsah

Enshrouded zamíří do early access v lednu

Enshrouded, nadcházející akční RPG s prvky survivalu od vývojářů Keen Games, se připravuje na vstup do early access na PC 24. ledna 2024.

Enshrouded v early access

Keen Games, tvůrci oblíbeného Portal Knights, přicházejí s novým projektem Enshrouded, akčním RPG s prvky survivalu, které si klade za cíl zpřístupnit tento náročný žánr širšímu publiku. Po prvotním odhalení v květnu a následném demo verzi uvolněné během Steam Next Festu, studio nyní oznámilo, že Enshrouded vstoupí do early access na PC 24. ledna 2024. Tento krok je pro Keen Games významný, jelikož jde o jejich první hru, kterou si vydávají sami během téměř dvacetileté historie.

Vývojáři uvedli, že se během své dvacetileté praxe naučili očekávat neočekávané, což může naznačovat, proč se early access vydání oproti plánům mírně opozdilo. Enshrouded se stala nejhranější demoverzí během Steam Next Festu a zároveň hrou s nejvíce odběry na wishlistu na Steamu a největším počtem aktivních uživatelů denně.

Hra čerpá inspiraci z Portal Knights a dalších survival her jako Valheim, ale přináší uvolněnější přístup k žánru. Prvky inspirované hrami jako The Legend of Zelda: Breath of the Wild a Minecraft mají vytvořit přívětivější vstup do survival žánru a prostor, který není tak striktní, aby bylo možné se více bavit.

Obrázek: enshrouded.com

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS