Přeskočit na obsah

Intel utratí 25 miliard dolarů na rozšíření své továrny na výrobu čipů v Izraeli

Intel získal od izraelské vlády grant ve výši 3,2 miliardy dolarů na rozšíření svého závodu na výrobu čipů v Kiryat Gat, městě na jihu země.

S cílem zajistit financování od vlády se Intel zavázal, že v příštím desetiletí zajistí zboží a služby v hodnotě 16,5 miliardy dolarů od izraelských dodavatelů.

Intel působí v Izraeli od roku 1974 a v současné době má v zemi čtyři vývojové a výrobní závody. Závod společnosti Fab 28 v Kiryat Gat vyrábí 10nm čipy a zaměstnává 11 700 pracovníků. Výstavba rozšíření závodu již probíhá a náklady na projekt se očekávají v celkové výši přibližně 25 miliard dolarů.

V prohlášení, o kterém informovaly Times of Israel, Intel uvedl: „Plán expanze závodu Kiryat Gat je důležitou součástí úsilí Intelu o podporu odolnějšího globálního dodavatelského řetězce spolu s probíhajícími a plánovanými výrobními investicemi společnosti v Evropě a Spojených státech.”

Tyto investice zahrnují 30 miliard dolarů pro společnost na vybudování továren na výrobu polovodičů v Německu a 4,6 miliardy dolarů na montáž a testování polovodičů v Polsku. Intel také zahájil výstavbu továrny na výrobu čipů v hodnotě 20 miliard dolarů v Ohiu, přičemž výroba v tomto závodě by měla být zahájena v roce 2025.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS