Přeskočit na obsah

LiquidStack uvádí na trh prefabrikovaná modulární AI Edge řešení

Společnost zabývající se chlazením ponořením do kapaliny, LiquidStack, představila dvě modulární chladící řešení pro Edge aplikace.
S názvy MicroModular a MegaModular, přičemž první obsahuje jeden 48U DataTank, zatímco druhý může pojmout až šest 48U DataTanků. Tyto produkty mohou poskytovat kapacitu IT v rozsahu od 250 kW do 1,5 MW s účinností PUE 1,02.

MicroModular a MegaModular jsou navrženy speciálně pro aplikace umělé inteligence a pokročilého cloudového výpočtu.

Modulární nabídka byla vyvinuta ve spolupráci s firmou Trane Technologies, specialistou na řešení v oblasti vytápění, ventilace a klimatizace (HVAC), která investovala do společnosti LiquidStack v březnu 2023. Oba nové produkty jsou vybaveny technologií firmy Trane na odběr tepla a jeho opětovné využití.

„S rostoucí poptávkou po umělé inteligenci se objevují vyšší výpočetní hustoty. To, spolu s nárůstem poptávky po umělé inteligenci v Edge, činí chlazení ponořením do kapaliny atraktivním. Tradiční chlazení vzduchem se ve datových centrech špatně škáluje a má mnohem nižší tepelnou vodivost než kapalina,” uvedl Joe Capes, generální ředitel společnosti LiquidStack.

„Vzhledem k tomu jsme naši špičkovou technologii chlazení kapalinou představili ve formě modulárních produktů, naše produkty MicroModular a MegaModular jsou nejrychlejší a nejméně rušivou cestou, jak zavést chlazení kapalinou pro umělou inteligenci Edge.”
Tato řešení jsou k dispozici k objednání a budou odeslána v lednu 2024.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS