Přeskočit na obsah

Nový muž v čele Binance. Richard Teng přináší bohatou zkušenost s regulací

Společnost Binance oznámila jmenování Richarda Tenga do pozice generálního ředitele. Zkušený finančník přináší do Binance více než 30 let zkušeností z finančních služeb a regulací. Jeho příchod signalizuje začátek nové éry Binance.

Profesionální dráha Richarda Tenga ve společnosti Binance začala v srpnu 2021, kdy byl jmenován generálním ředitelem pro Singapur. Brzy poté se přesunul do pozice se zodpovědností za oblast Středního východu a severní Afriky, regionu Evropa a nakonec všech regionů mimo USA jako ředitel Binance pro regionální trhy. Tengova role v Binance je charakterizována vedením regionálních týmů, rozvíjením strategických partnerství a podporou inovací v rámci kryptoměnového ekosystému.

Před začátkem svého působení v Binance působil Richard Teng jako generální ředitel Abu Dhabi Global Market (ADGM), kde získal pověst jednoho z nejprogresivnějších regulátorů na světě. Jeho další zkušenosti zahrnují pozici ředitele regulačního oddělení singapurské burzy (SGX) a vedoucího oddělení podnikových financí u singapurské centrální banky (Monetary Authority of Singapore). Akademicky se Teng vzdělával na University of Western Australia a Nanyang Technological University, kde získal tituly v aplikovaných financích a účetnictví.

Nová Vize pro Binance

Ve svém prohlášení z 27. listopadu 2023 nový generální ředitel vyjádřil své přesvědčení o síle a potenciálu Binance. ,,Mám to štěstí, že přebírám vedení podniku s velmi silnými základy. Nejenže společnost Binance provozuje dál největší kryptoměnovou burzu na světě (podle objemu), ale naše kapitálová struktura je bez dluhů, naše náklady jsou skromné a navzdory nízkým transakčním poplatkům účtovaným uživatelům máme solidní příjmy a zisky,’’ uved Richard Teng.

Zdůraznil také, že uživatele vždy staví společnost na první místo. Poukázal přitom na odpovědný přístup k aktivům uživatelů, přičemž zmínil systém proof-of-reserves a fond bezpečných aktiv pro uživatele (SAFU) jako klíčové prvky zajišťující důvěru v platformu. ,,Naši odpovědnost správce aktiv bereme velmi vážně a všechna aktiva uživatelů máme krytá v poměru 1:1. Spolu s důvěrou, kterou v nás vkládá víc než 160 milionů uživatelů, je to velká zodpovědnost, kterou beru velmi vážně,’’ dodal Teng.

Společnost Binance v posledních dvou letech systematicky pracovala na řešení dřívějších problémů s dodržováním předpisů. Najala proto mnoho odborníků, kteří ji pomohli navázat dialog s tvůrci regulační politiky z celého světa. Nové vedení chce v tomto úsilí nadále pokračovat a efektivně přispívat k rozvoji celosvětově harmonizovaného regulačního rámce, který podpoří inovace a zároveň zajistí velice důležitou ochranu spotřebitelů.

TZ

Zdroj: ICT NETWORK NEWS