Přeskočit na obsah

Nvidia spouští AI Foundations Cloud Services pro podniky za účelem vyladění generativních modelů AI

Nvidia spustila tři služby zaměřené na pomoc podnikům používat generativní modely základů umělé inteligence.

Platforma Nvidia AI Foundations zahrnuje jazykovou službu NeMo, službu Picasso pro obrázky, video a 3D a vědeckou textovou orientaci BioNeMo.

Tyto služby umožňují podnikům vytvářet proprietární, doménově specifické, generativní aplikace umělé inteligence.

„Generativní umělá inteligence je hnacím motorem rychlého zavádění umělé inteligence a znovuobjevování bezpočtu průmyslových odvětví,“ řekl Jensen Huang, zakladatel a generální ředitel společnosti Nvidia. „Nvidia AI Foundations umožňují podnikům přizpůsobit modely základů pomocí vlastních dat, aby generovaly nejcennější zdroje lidstva – inteligenci a kreativitu.”

Služby NeMo a Picasso běží na Nvidia DGX Cloud, přičemž NeMo se skládá z modelů různých velikostí – od osmi miliard do 530 miliard parametrů. Tyto modely, trénované na superpočítačích Nvidia, budou aktualizovány o další tréninková data.

NeMo a Picasso přicházejí jako šest prvků: předem připravené modely, rámce pro zpracování dat, vektorové databáze a personalizace, optimalizované inferenční motory, API a podpora od zaměstnanců Nvidie, která podnikům pomáhá vyladit modely pro jejich vlastní případy použití.

„Velké jazykové modely (LLM) nám nabízejí možnost shromažďovat pronikavá data z vysoce komplexního strukturovaného a nestrukturovaného obsahu ve větším měřítku a přitom upřednostňovat kvalitu a rychlost dat,“ řekl Shariq Ahmad, vedoucí technologie sběru dat ve společnosti Morningstar.

„Náš rámec kvality zahrnuje proces „člověk ve smyčce“, který přispívá k přelaďování modelu, abychom zajistili, že produkujeme stále kvalitnější obsah. Morningstar využívá NeMo ve svém výzkumu a vývoji shromažďování dat o tom, jak LLM mohou skenovat a sumarizovat informace ze zdrojů, jako jsou finanční dokumenty, aby rychle extrahovaly informace o trhu.“

Pro Picassa Nvidia uvedla, že spolupracuje s Adobe, Getty Images a Shutterstock.

Zdroj: datacenterdynamics.com