Přeskočit na obsah

Piranha Bytes vyvrací fámy o uzavření studia

Piranha Bytes, vývojáři her Gothic a Elex II, reagují na spekulace o uzavření studia. CEO Michael Rüve potvrdil, že studio prochází obtížným obdobím, ale vyzval fanoušky, aby studio ještě neodepisovali.

Piranha Bytes nekončí

V poslední době se objevily spekulace o možném uzavření studia Piranha Bytes, známého svými tituly Gothic a Elex II. Tyto spekulace byly vyvolány poté, co fanoušci zaznamenali problémy na webových stránkách studia. Piranha Bytes, které patří pod skupinu Embracer Group.

Michael Rüve, CEO Piranha Bytes, vydal prohlášení, ve kterém přiznává, že studio skutečně čelí obtížné situaci. Nicméně zdůraznil, že studio má stále v plánu pokračovat ve vývoji her a že hledají nového partnera či kupce.

THQ Nordic, vydavatelská divize Embracer Group, však uzavřela dohodu, která dává vedení Piranha Bytes více času na nalezení nového vydavatele nebo kupce. Čas ukáže, jak se situace vyvine, ale s ohledem na více než dvacetiletou historii studia v oblasti vývoje her a lidské náklady spojené s uzavíráním studií a propouštěním, doufáme, že tým najde stabilnějšího majitele nebo vydavatele.

Obrázek: gothic.thqnordic.com

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS