Přeskočit na obsah

Risen se brzy podívá na konzole

V roce 2009 vyšlo na počítačích nenápadné RPG jménem Risen. Hra se však stala natolik populární, že dostala pokračování a brzy se jednička dostane na konzole.

Risen se brzy podívá na konzole

Klasické RPG je stále populární žánr. To dokazuje i hra jménem Risen, která vyšla v roce 2009 na počítačích a její hratelnost a svět si získal nejednoho fanouška tohoto žánru. Po tak masivním úspěchu na sebe pokračování nenechalo dlouho čekat a druhý a třetí díl se tak objevily záhy. Ty se však nedočkaly takového úspěchu jako první díl. První hra série Risen se však brzy podívá na konzole.

Remaster nebo remake?

Asi se teď ptáte, zda se bude jednat o remake či remaster? Podle vývojářů se nejedná ani o jedno. Již 24. ledna se dočkáme kompletního portu na konzolích PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Pokud jste hráli původní díl ještě na PC, tak vás port ničím novým nepřekvapí.

Znamená to snad, že se série Risen dočká obnovení? Je to dost možné, protože se poslední dobou mnoho herních studií vrací ke svým původním značkám a začátkům sérií. Studia se také snaží poskytnou nové generaci hráčů poskytnout stejný herní zážitek, jak u her dávno minulých. Uvidíme, co si pro nás vývojáři původního Gothiku ještě připraví.

Obrázek: deepsilver.com

Příspěvek z superparmeni.eu

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy