Přeskočit na obsah

58 % vývojářů videoher již používá blockchain

Nová studie ze Spojeného království odhalila, že většina herních studií již začala zkoumat technologii blockchainu pro své připravované tituly.

Nový výzkum zadaný blockchainovou platformou Stratis a realizovaný agenturou Opinion zkoumal 197 vývojářů videoher ve Spojených státech a Spojeném království. Výsledky ukázaly, že 58 % vývojářů začíná používat technologii blockchain a téměř polovina respondentů (47 %) začala začleňovat nezaměnitelné tokeny (NFT).

Studie naznačuje důvěru vývojářů v blockchain a NFT, protože dvě třetiny studií očekávají, že blockchain bude v herním průmyslu během příštích dvou let převládat. Zatímco 72 % respondentů zvažuje použití blockchainu a NFT v nadcházejících hrách, více než polovina (56 %) plánuje zavést novou technologii do 12 měsíců.

Generální ředitel společnosti Stratis Chris Trew v rozhovoru pro Cointelegraph vysvětlil, že technologie blockchainu, tokeny a NFT jsou životně důležité technologie pro nové digitální světy a herní zážitky. „Umožňují hráčům vlastnit podíl ve hrách, které hrají, například nákupem pozemku v metaverse hře jako NFT nebo auta v závodní hře,“ řekl.

„Historicky byly hry placené za hraní a jejich hodnota připadala pouze společnostem a platformám. Blockchain a NFT stavějí tuto situaci na hlavu,“ dodal Trew.

Mezi tři hlavní výhody blockchainu pro videoherní průmysl patří inovativní hratelnost (61 %), zajištění hodnoty pro hráče tím, že ve hře zůstávají peníze (55 %), a odměňování hráčů hodnotou v reálném světě (54 %).

Zatímco vývojáři nezávislých her se nejprve přesunuli do blockchainu a NFT, přičemž s blockchainem Stratis jich pracuje asi 20, Trew věří, že hlavní vývojáři, také známí jako AAA společnosti, nezůstanou pozadu. Zájem o technologii již oznámila velká jména jako Ubisoft a EA, a Epic Games na své platformě přivítalo blockchainové hry.

Zájem herních vývojářů o blockchain se zaměřuje na decentralizované finance nebo GameFi (57 %), model play-to-earn (46 %), NFT nabízející vlastnictví herních položek (44 %) a digitální měnu ve hře (42 %) ).

Vývojáři her budou zvažovat síťový efekt her za účelem vydělávání, nebo hráči jednoduše migrují na hry, které je odmění za jejich čas, komentoval Trew. „Hráči jsou vášniví. Dát jim šanci podílet se na hře a moci vydělávat peníze v metaverse stejně jako vy ve skutečném světě je revoluční.“

Zdroj: cointelegraph.com

@RadekVyskovsky

Zdroj: CRYPTO WORLD NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS