Přeskočit na obsah

5G síť Vodafonu pokrývá 80 % německé populace

Vodafone Germany uvedl, že jeho síť 5G již poskytuje pokrytí 65 milionům lidí v celé zemi, což představuje téměř 80 % německé populace.

Od začátku roku zprovoznili technici Vodafonu 5 450 5G lokalit s více než 16 000 dalšími anténami. Celkem už Vodafone vybavil 5G 36 000 antén.

Telekomunikační společnost také uvedla, že její 5G samostatná síť je v současnosti dostupná pro téměř 20 milionů lidí v celém Německu. Vodafone již dříve uvedl, že technologie 5G SA dosáhne celostátního pokrytí do roku 2025. Německé telco již nasadilo přes 3000 základnových stanic pro poskytování služeb 5G SA.

Při expanzi 5G spoléhá Vodafone na frekvence v pásmech 3,6 GHz, 1,8 GHz a 700 MHz ve velkých městských oblastech, obytných oblastech a předměstích a na venkově po celém Německu.

Vodafone původně spustil svou 5G síť v Německu v roce 2019 s využitím frekvencí 3,5 GHz, které získal od společnosti Telefónica v roce 2018.

Vodafone Germany také uvedl, že úspěšně dokončil provozní test s technologií Open RAN (O-RAN) v Plauen v saském regionu.

Německý operátor nedávno oznámil, že bude provádět komplexní pilotní projekty pro otevřené 5G rádiové přístupové sítě na několika místech v Německu. První dvě stanice pro technologii O-RAN operátora se nacházejí na bavorském venkově. Pilotní projekty jsou naplánovány na začátek roku 2023 a znamenají začátek širšího nasazení technologie O-RAN v evropských mobilních sítích Vodafonu.

Pilotní projekty budou využívat hardware a software O-RAN, který Vodafone začátkem tohoto roku úspěšně testoval ve Velké Británii. Samsung v současné době dodává mobilní technologii a software pro tyto zkoušky O-RAN.

Zdroj: rcrwireless.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS