Přeskočit na obsah

Airtel Africa a Ericsson spustí datové centrum na Seychelách

Ericsson vyvíjí nové datové centrum na Seychelách pro Airtel Africa.

Telekomunikační společnost zadala společnosti Ericsson projekt na klíč na přemístění a modernizaci stávající sítě a základních služeb do nového datového centra na Seychelách.

Specifikace a časové harmonogramy nebyly sdíleny, ale společnosti uvedly, že nové datové centrum poskytne Airtel Africa hybridní síťové cloudové prostředí, které podle nich připraví poskytovatele služeb na síťovou infrastrukturu VoLTE a 5G.

„Naše nejnovější partnerství se společností Ericsson za účelem modernizace a přemístění naší sítě a základních služeb do nového datového centra na Seychelách nás přivádí o krok blíže k naší ambici vybudovat síť světové třídy,“ řekla Dina Amadou, generální ředitelka Airtel Seychelles. “Datové centrum bude podporovat inovace a vylepší naše základní služby, aby nám pomohlo vyvinout efektivní infrastrukturu pro zavedení služeb VoLTE a 5G v blízké budoucnosti.”

Společnosti uvedly, že nové hybridní síťové cloudové prostředí zvýší efektivitu sítě a nákladů, zkrátí dobu nasazení aplikací a umožní vývojářům rychleji inovovat a přinášet nové aplikace předplatitelům Airtel Africa.

Todd Ashton, viceprezident a ředitel Ericsson South & East Africa dodal: „Partnerství s Airtel Africa při modernizaci jejich sítě a přemístění do datového centra jim pomohlo splnit rychle se vyvíjející požadavky spotřebitelů a udržet je připravené na nasazení inovativních technologií a služeb kolem VoLTE a 5G.”

V srpnu Facebook a partneři konsorcia oznámili plány na rozšíření kabelového systému 2Africa tak, aby zahrnoval přistávací stanice v řadě afrických zemí, včetně Seychel.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy