Přeskočit na obsah

Akamai Technologies získá poskytovatele cloudového úložiště Ondat

Americká společnost pro doručování obsahu Akamai Technologies uzavřela definitivní smlouvu o akvizici poskytovatele cloudových úložišť Ondat.

Očekává se, že dohoda bude uzavřena v prvním čtvrtletí roku 2023, přičemž společnost Akamai neočekává žádný významný dopad na finanční výhled společnosti pro tento rok.

Hodnota akvizice nebyla sdílena.

Londýnský Ondat, oficiálně známý jako StorageOS Inc. a založený v roce 2015, je startup podporovaný finančními prostředky ve výši 20 milionů dolarů. Jeho nabídkou je cloudový úložný systém s nativní platformou Kubernetes. Systém automatizuje proces přiřazování úložiště aplikaci Kubernetes a také šifrování informací aplikace a jejich komprimaci, aby se ušetřila kapacita úložiště.

Díky akvizici se zaměstnanci společnosti Ondat, včetně jejího zakladatele a technického ředitele Alexe Chircopa, připojí k podnikání společnosti Akamai v oblasti cloud computingu Connected Cloud.

Akamai minulý měsíc oznámil svou platformu Connected Cloud založenou na Linode, rok poté, co společnost koupila Linode za 900 milionů dolarů.

„Minulý měsíc jsme sdíleli podrobnosti o Akamai Connected Cloud, celosvětově nejdistribuovanější platformě pro cloud computing, zabezpečení a doručování obsahu,“ řekl Adam Karon, provozní ředitel a generální ředitel Cloud Technology Group, Akamai Technologies.

„Úložiště je klíčovou součástí cloud computingu a technologie Ondat rozšíří možnosti úložiště Akamai, což nám umožní nabídnout zásadně odlišný přístup ke cloudu, který integruje základní a distribuované výpočetní weby s masivně škálovanou sítí Edge.“

Nabídka Akamai Technologies Connect Cloud poskytuje služby cloud computingu, zabezpečení a poskytování obsahu do své sítě Edge. Společnost v současné době působí na 4 100 místech ve 134 zemích.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Generated by Feedzy