Přeskočit na obsah

Alibaba spouští třetí německé datové centrum

Alibaba Cloud spustila třetí datové centrum v Německu, v oblasti Frankfurtu.

Společnost uvedla, že spustila nové zařízení na „podporu rostoucích požadavků na digitální transformaci ze strany zákazníků v celé Evropě“. Specifikace zařízení nebyly sdíleny.

„Spuštění třetího datového centra podtrhuje náš trvalý závazek poskytovat služby místním německým a evropským trhům,“ řekl Raymond Ma, generální ředitel pro Evropu, Alibaba Cloud Intelligence. „S našimi osvědčenými inovacemi a konkurenčními řešeními, která splňují přísné požadavky na zabezpečení a shodu, jsme odhodláni podporovat naše zákazníky s jejich požadavky na digitální transformaci.“

Společnost uvedla, že nové datové centrum také nabízí provoz s volným chlazením pomocí suchých chladičů – využívající přirozeně chladný okolní vzduch namísto mechanického chlazení. Očekává se, že celkový počet hodin volného chlazení dosáhne více než 7 000 hodin ročně.

Alibaba uvedla, že zařízení vyhovuje německým bezpečnostním standardům v zemském katalogu Cloud Computing Compliance Controls Catalog (C5).

Společnost poprvé spustila datové centrum ve Frankfurtu v roce 2016 na základě dohody s Vodafone Germany.

Tento rok také Alibaba spustila datové centrum v Bangkoku v Thajsku. Společnost nyní celosvětově provozuje 27 regionů a 84 zón dostupnosti; Bangkok nabízí jednu zónu dostupnosti.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy