Přeskočit na obsah

Amazon, Microsoft a Google se ucházejí o cloudovou smlouvu s Boeingem za 1 miliardu dolarů

Tři největší cloudové společnosti na světě bojují o obrovskou smlouvu s leteckým gigantem Boeing. Dohoda by mohla mít v průběhu několika let hodnotu více než 1 miliardu dolarů.

Boeing již provozuje hybridní IT model a od roku 2011 přesouvá část svých pracovních zátěží na AWS a Azure. V roce 2016 se přesunula blíže k Microsoftu partnerstvím v Advanced Aviation Analytics a dalších cloudových programech.

Ale stejně jako všechny starší velké podniky nashromáždil velkou stopu v datovém centru, včetně těch, které byly získány několika akvizicemi. V roce 2015 uvedl, že usiluje o konsolidaci svých operací do tří klíčových zařízení – na jihozápadě, pacifickém severozápadě a jedné na východním pobřeží. Webhostingová společnost Hostway také provozuje datové centrum v celosvětovém sídle společnosti Boeing International, ale je to kolokační zařízení otevřené dalším zákazníkům.

S více než 140 000 zaměstnanci jsou IT potřeby společnosti obrovské. Boeing 787 generuje v průměru 500 GB systémových dat za let, přičemž většina z nich je uložena a použita ke zlepšení efektivity a bezpečnosti.

Takové shromažďování údajů však nenahrazuje jiná bezpečnostní opatření. Společnost v roce 2019 zrušila tisíce kontrol kontroly kvality, což vedlo k řadě „technicky nesprávných výpočtů a znepokojivých nesprávných odhadů managementu,“ zjistilo kongresové šetření po havárii dvou letadel 737 Max.

Jednotlivé incidenty zabily 346 lidí. U 736 Max došlo k několika dalším nefatálním problémům, zatímco Dreamliner byl zpožděn kvůli vadným spojením trupu.

„S ohledem na tyto nové a pokračující problémy, které poukazují na problémy s udržováním kontroly kvality a vhodným dohledem FAA nad problémy s výrobou, důkladně a uvážlivě prozkoumám jakékoli problémy, například ty, které se týkají 737 MAX a 787, které mohou ohrozit veřejnou bezpečnost,“ uvedl americký sněmový výbor pro dopravu a infrastrukturu na začátku května.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Obrázek: Boeing

@RadekVyskovsky

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS