Přeskočit na obsah

Apcoa a BP Pulse vytvoří evropskou síť EV hubů

BP Pulse a Apcoa Parking Group podepsaly dohodu o otevření více než 100 rychlonabíjecích uzlů pro elektromobily po celé Evropě, které pomohou urychlit městskou infrastrukturu elektronické mobility.

V rámci strategické celoevropské dohody plánuje BP Pulse během příštích tří let nainstalovat ultrarychlé nabíjení na parkovištích Apcoa – takzvaných „Urban Hubs“ v Německu, Rakousku, Belgii, Lucembursku, Nizozemsku, Polsku a Spojeném království.

Digitální integrace

Cílem obou společností je spolupracovat na poskytování pohodlné cesty zákazníkům prostřednictvím digitální integrace aplikací BP Pulse a Apcoa Connect ve Spojeném království a aplikace Apcoa Flow v Evropě.

Registrovaní uživatelé budou moci ze svého mobilu vyhledat, přistupovat, rezervovat a platit za nabíjení a parkování na parkovišti a vjezdové a výjezdové závory parkoviště se automaticky otevřou, jakmile se vozidlo přiblíží.

Projekt je součástí plánů společnosti Apcoa na přeměnu svých parkovišť na městské huby, které budou poskytovat fyzickou a digitální infrastrukturu pro mobilitu, logistiku, elektronické nabíjení a služby založené na technologiích.

Očekává se, že dva městské uzly v Berlíně a Brémách v Německu budou otevřeny ve třetím čtvrtletí roku 2023 a budou prvními lokalitami, které nabídnou ultra rychlé nabíjení, které dokáže nabíjet minimálně šest aut, 24 hodin denně, sedm dní v týdnu, a bude je provozovat Aral pulse, německá značka BP.

Některá centra nabídnou také „salonek pro řidiče“ s prodejní nabídkou teplých a studených nápojů, posezení s nabíjecími body pro telefony, bezplatné Wi-Fi a k dispozici toalety.

„Tato dohoda nám pomůže vybudovat naši síť nabíjení elektromobilů v celé Evropě tím, že zákazníkům nabídne nejrychlejší a nejpohodlnější nabíjení v EV centrech,“ řekl Stefan von Dobschuetz, generální ředitel BP Pulse pro Evropu.

„Spoluprací se společností Apcoa přinášíme budoucnost parkování, zpoplatnění a služeb pro městský život na jednom místě.“

Parkování v centru města

Společnosti počítají s tím, že Urban Hubs nabídnou řešení nabíjení elektromobilů na dobře osvětlených parkovištích v centru města, kde je dostupných pozemků často vzácně.

„Spolupráce s BP Pulse je dalším krokem k dosažení našeho plánu nasadit 1 000 rychlodobíjecích stanic prostřednictvím komerčních partnerů na parkovištích společnosti Apcoa,“ dodal Philippe Op de Beeck, generální ředitel společnosti Apcoa.

„Vzhledem k tomu poskytujeme zákazníkům další služby v našich lokalitách a významně přispíváme k transformaci individuální mobility.“

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy