Přeskočit na obsah

Apple vydal nová pravidla pro kryptoměnové aplikace a hry

Apple vydal novou sadu pravidel pro kryptoaplikace v App Store, která odráží postoj společnosti k NFT, kryptu a platbám. Vzhledem k velikosti trhu s aplikacemi pro iOS to jistě bude mít obrovský vliv na cestu vývoje, kterou se decentralizované aplikace v dohledné době vyberou.

Umožnění nákupu NFT

Od teď budou vývojáři moci využívat IAP k prodeji NFT nebo nabízet služby spojené s nezaměnitelnými prvky, jako je ražba, kotace a převod. Technicky vzato, Apple oficiálně vytvořil bránu do kryptoměn pro mobilní uživatele. Má to však nevýhodu.

Podle výše zmíněných pravidel vývojáři nebudou moci implementovat alternativní platební řešení, takže uživatelé budou omezeni v ekosystému vytvořeném společností Apple. Dříve na toto téma upozornila řada regulačních orgánů. Kromě omezení platebních možností Apple nebude používat NFT jako klíče k odemykání prémiového obsahu nebo dalších funkcí. Technicky vzato, pokud již vlastníte NFT, který jste získali mimo ekosystém Apple, bude použitelný v aplikacích pro iOS z hlediska užitečnosti.

Burzy mohou na aktualizaci vydělat

Burzy jako Coinbase již využívají velikost ekosystému vybudovaného společností Apple a využívají jej k usnadnění převodů kryptoměn. V tomto případě však NFT nejsou považovány za kryptoměny.

Zdroj: u.today

Zdroj: CRYPTO WORLD NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS