Přeskočit na obsah

Archer a Falcon Aviation podpoří operace eVTOL ve Spojených arabských emirátech

Specialista na elektrická letadla pro vertikální vzlet a přistání (eVTOL), Archer, a provozovatel služeb obchodního letectví, Falcon Aviation, společně rozvíjejí síť vertiportů v Dubaji a Abu Dhabi.

Umožní lety mezi těmito dvěma městy již v roce 2025 a pomůže rozvíjet ekosystém městské letecké mobility v SAE.

V rámci tohoto partnerství začnou Archer a Falcon Aviation vyvíjet infrastrukturu vertiportů na heliportu Falcon v Atlantis, Palm v Dubaji a heliportu Marina Mall v Corniche v Abu Dhabi.

Jízda mezi oběma městy v době špičky může trvat déle než dvě hodiny. Archer a Falcon Aviation plánují nabídnout cestujícím službu v elektrickém taxíku Midnight mezi vertiporty Falcon, která bude fungovat téměř výhradně nad vodou s malebnými výhledy na obě města. Tvrdí, že let od vzletu po přistání potrvá 30 minut.

Midnight společnosti Archer je pilotované letadlo pro čtyři cestující, navržené k provádění rychlých letů s minimální dobou nabíjení mezi lety.

„Partnerství se zavedenými operátory, jako je Falcon Aviation, stejně jako hlavní město Emirátů s investiční kanceláří Abu Dhabi, bylo klíčem k rychlému budování naší přítomnosti v regionu,“ řekl zakladatel a generální ředitel společnosti Archer Adam Goldstein.

„Těšíme se, že připravíme půdu pro zavedení našeho Midnight letadla do regionu, které připraví půdu pro SAE, aby se staly globálním lídrem v městské letecké mobilitě.“

Společnost Falcon Aviation také oznámila otevření svého renovovaného heliportového terminálu, čímž rozšířila svou přítomnost na Atlantis, Palm.

„Naše partnerství se společností Archer je skokem do budoucnosti, protože se připravujeme nabízet služby létajících aut společně v Dubaji a Abu Dhabi a pokračovat v naší tradici dopravních řešení světové třídy,“ řekl generální ředitel Falcon Aviation Ramandeep Oberoi.

Nejnovější oznámení posiluje memorandum o porozumění (MoU) podepsané v loňském roce, kde společnost Falcon Aviation souhlasila s provozováním flotily létajících vozů Archer’s Midnight. Tento podnik je součástí strategické expanze společnosti Archer, přičemž Spojené arabské emiráty budou jejím prvním mezinárodním trhem s uvedením již v příštím roce.

Vyplývá to z předběžné dohody, kterou Archer oznámil v loňském roce s investičním úřadem Abu Dhabi, který přislíbil ekonomické pobídky, které pomohou urychlit růst společnosti Archer v regionu jako součást klastru pro průmysl inteligentních a autonomních vozidel v Abu Dhabi (Savi).

„Za poslední tři měsíce jsme ve Spojených arabských emirátech udělali rychlý pokrok od oznámení, že Abú Dhabí a Dubaj bude domovem našich prvních mezinárodních Midnight letů již v roce 2025,“ řekl obchodní ředitel společnosti Archer Nikhil Goel. „Jsme hrdí na to, že jsme první, kdo oznámil plány na provoz mezi Dubají a Abú Dhabí, spolu s infrastrukturou vertiportu na obou koncích cesty.“

Cílem společnosti Archer je transformovat městské cestování a nahradit 60-90minutové dojíždění autem odhadovanými 10-30minutovými elektrickými aerotaxi lety.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS