Přeskočit na obsah

Archer AX55: Vyšší stabilita sítě s rychlostí až 3 000 Mb/s

Novinka na trhu v podobě AX3000 bezdrátového routeru Archer AX55 podporuje nejnovější standard Wi-Fi 6 (802.11ax), díky kterému dosahuje maximální přenosové rychlosti až 3 000 Mb/s.

Nároky na šířku pásma (bandwidth) jsou i u domácího připojení k internetu stále vyšší, což znamená, že se přizpůsobili i výrobci. Jedním z nejflexibilnějších v tomto směru je právě TP-Link, který jednotlivá zařízení s podporou Wi-Fi 6 vypouští postupně na trh už více než rok. U nejnovějšího modelu Archer AX55 je nejnovější generace Wi-Fi v porovnání s klasickým 4streamovým Wi-Fi 5 routerem o 250 % rychlejší. A to už stojí za upgrade.

Novinka je určená nejen k tomu, aby průměrné domácnosti zajistila nadstandardní připojení více koncových zařízení současně, ale například i k realizaci datově natolik náročných aktivit, jako je streamování videa ve vysokém rozlišení. A to v danou chvíli nejen na jedno zařízení. Díky nejnovějšímu standardu Wi-Fi 6 si můžete užít vyšší rychlosti, menší odezvy a vyšší kapacitu připojení, takže současně může některý z vašich členů rodiny hrát nejnovější on-line herní tituly a vy přitom nerušeně sledovat video přes internet. A to bez čekání a složitého načítání.

Samozřejmostí jsou i technologie, které má router navíc a které dále zajišťují vyšší rychlost a stabilitu. Jde třeba o 4 externí antény, technologii Beamforming (modelování paprsku) a OFDMA, díky kterým tenhle router dokáže zajistit připojení pro desítky zařízení současně, a to bez vnímatelné odezvy. Například zmíněná technologie OFDMA dokáže navýšit kapacitu sítě čtyřnásobně.

Celé to pohání účinná a pokročilá čipová sada Qualcomm v kombinaci s pamětí s velkou kapacitou. Díky tomu se s routerem Archer AX55 můžete spolehnout na rychlé připojení s minimální latencí, a to i v době největšího využití sítě.

Router se ani při maximálním využití nezahřívá a nehrozí u něho žádné snižování výkonu z důvodu přetížení. Je totiž vybavený větším chladičem a zdokonalenou konstrukcí pouzdra, díky čemuž chlazení bohatě dostačuje k tomu, aby vaše síť mohla běžet vždy naplno, a to v řadě různých prostředí a scénářů využití.

Díky použitému řešení TP-Link HomeShield poskytuje router pokročilé zabezpečení pro neomezený počet připojených klientů, které chrání před DDoS útoky, škodlivými weby a narušením portů. Díky tomu je zvýšena úroveň vašeho soukromí i ochrany dat. K dispozici jsou třeba vylepšené zabezpečení pro připojená IoT zařízení, robustní rodičovská kontrola nebo špičkové zabezpečení od společnosti Avira. Novou úroveň bezpečnosti zajišťuje i podpora nejnovějšího standardu šifrování WPA3.

Wi-Fi router TP-Link Archer AX55 podporuje technologii OneMesh, díky které nabízí bezproblémové pokrytí celé domácnosti bez výpadků a prodlev. Při rozšíření sítě s OneMesh extenderem se budou připojená zařízení automaticky přepínat mezi zdroji signálu podle toho, který zdroj právě vysílá nejsilněji a nejefektivněji, a to bez přerušení komunikace.

Již standardem je pak možnost snadného nastavení a obsluhy třeba přes mobilní aplikaci Tether, která je k dispozici pro Android i iOS. Alternativně lze využít i pokročilé webové rozhraní, které spustíte z libovolného zařízení vybaveného internetovým prohlížečem. Snadné sdílení médií a vytvoření vlastního privátního cloudu usnadňuje jeden rychlý integrovaný port typu USB 3.0.

TZ

@RadekVyskovsky

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS