Přeskočit na obsah

AT&T nabízí „Turbo“ podporu uživatelského zážitku za 7 dolarů měsíčně

Společnost AT&T představila novou možnost služby, která zákazníkům umožní koupit si lepší výkon sítě za dalších 7 dolarů měsíčně.

Služba AT&T Turbo je již k dispozici. AT&T vychvaluje službu jako poskytující „odezvu v reálném čase a vylepšenou stabilitu“ a že Turbo je „vytvořeno tak, aby podporovalo používání vysoce výkonných mobilních aplikací, jako jsou hry, video vysílání a živé videokonference, s optimalizovanými daty, když jsou zákazníci na cestách“.

Nabízí příklad hraní her a říká, že zákazníci „chtějí méně zamrzání nebo zadrhávání a nižší latenci, když při hraní záleží na milisekundách, AT&T Turbo může pomoci nabídnout odezvu v reálném čase zlepšením výkonu dat zákazníků v síti“.

Nicméně AT&T také uvádí, že vzhledem k tomu, že služba zrychluje všechny služby spotřebitelů (spíše než aby zrychlovala pouze určité, oblíbené aplikace nebo stránky), je „v souladu s principy otevřeného internetu“.

Turbo je k dispozici uživatelům se zařízeními a tarify 5G, ačkoli mluvčí AT&T řekl, že funkce „zůstává aktivní, pokud se zákazníci ocitnou na LTE“.

Na dotaz ohledně technologického mechanismu mluvčí řekl, že služba není založena na síťovém krájení a rozlišuje mezi slicováním a Turbo. „AT&T Turbo zvedá vysokorychlostní data o připojení zákazníka a zároveň optimalizuje připojení tak, aby podporovalo konkrétní případy použití,“ vysvětlili prostřednictvím e-mailu. „Po zapnutí se AT&T Turbo boost vztahuje na vysokorychlostní a aktivní data zákazníka bez ohledu na používaný internetový obsah, aplikace a služby. Zákazníci se mohou rozhodnout zapnout další síťové zdroje ve vybraných plánech, což jim poskytne plynulejší a stabilnější zážitek v případě potřeby pro aplikace, jako je hraní her, na cestách.“

The Mobile Report s odvoláním na uniklý obrázek a video uvedl, že Turbo umožňuje zákazníkům AT&T zvýšit jejich Quality of Service Class Identifier (QCI) na úroveň s vyšší prioritou – i když ne tak vysokou, jako je tomu u záchranářů na FirstNetu AT&T.

Zákazníci mohou přidat nebo odebrat možnost služby Turbo online nebo prostřednictvím aplikace myAT&T. „S AT&T Turbo jsme první, kdo dává zákazníkům možnost aktivovat rozšířená data několika kliknutími. Víme, že zákazníci chtějí mít větší kontrolu nad svými zkušenostmi, zejména na cestách, a AT&T Turbo na tuto výzvu reaguje tím, že dává našim zákazníkům vše na dosah ruky,“ řekla Erin Scarborough, viceprezidentka pro spotřebitelské produkty společnosti AT&T.

AT&T také dodala, že Turbo je „prvním krokem v modernizaci a přípravě naší mobilní sítě na budoucí inovativní případy použití“. Vysvětlila to tím, že zaznamenala jak exponenciální růst provozu, tak aplikace v reálném čase, které jsou technicky náročnější. „Aplikace citlivé na latenci budou i nadále potřebovat vylepšenější síťové technologie, aby fungovaly co nejlépe, takže plánujeme pokračovat ve vývoji a vývoji AT&T Turbo,“ dodala AT&T.

Zdroj: rcrwireless.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS