Přeskočit na obsah

AT&T představuje 5G síť přenášenou drony

AT&T oznámilo, že zavádí 5G síť založenou na dronech.

Drony, pojmenované 5G Flying COWs (Cell on Wings), jsou první svého druhu, které poskytují rychlost sítě 5G, ačkoli podobná technologie se již léta používá k pokrytí LTE.

Podle Ethana Hunta, hlavního programového manažera AT&T Unmanned Aircraft Systems, mohou Flying Cows přenášet silné pokrytí až do přibližně 10 mil čtverečních (16 km čtverečních).

„V místě letu jsme měli přerušovaný slabý signál LTE, než jsme vypustili 5G Flying COW,“ řekl o testovacím letu v Missouri, který proběhl v dubnu.

Jinými slovy, ti v oblasti, kteří se pokoušeli streamovat video, mohli zjistit, že najednou měli přístup k rychlostem 5G, kde dříve neměli.

Dostat 5G do odlehlých oblastí je notoricky obtížné. V závislosti na velmi hustě rozmístěných malých buňkách je pokrytí 5G mimo města drahé; potřeby infrastruktury jsou obrovské a její dosah je omezen na zařízení v těsné blízkosti věží. “Létající krávy” by mohly poskytnout řešení tohoto problému a mohly by také být obrovskou pomocí pro první zasahující při pátracích a záchranných misích.

AT&T tuto technologii využívá již léta k poskytování LTE pokrytí zákazníkům během velkých událostí, jako je Super Bowl, a katastrof. Zatímco jiné společnosti mohou používat signály 5G pro komunikaci s drony, Flying COW bude fungovat jako místo buňky skutečně umístěné na dronu.

Art Pregler, programový ředitel Unmanned Aircraft Systems ve společnosti AT&T, o projektu řekl: „V současné době pracujeme na mnoha vzrušujících technických výzvách, abychom rozšířili schopnosti našich létajících krav.”

„Pracujeme na tom, abychom autonomně létali bez uvazování po celé měsíce bez přistání, a využíváme solární energii k poskytování bezpečného, ​​spolehlivého a rychlého 5G připojení velkému počtu uživatelů v širokých geografických oblastech. Toto řešení může jednoho dne pomoci přinést širokopásmové připojení venkovským a jiným nedostatečně obsluhovaným komunitám v USA i jinde.“

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS