Search
Close this search box.

Automobilka Tatra Trucks v roce 2023 opět navýšila výrobu a chystá další novinky

Za loňský rok kopřivnická společnost Tatra Trucks, kterou vlastní akcionáři z Czechoslovak Group a Promet Group, vyrobila a prodala 1451 vozidel, naplnila své plány a dostála svým závazkům k partnerům i zákazníkům. Loni také představila několik nových technologických projektů, které významně ovlivní její budoucnost, letos představí další novinky ve své produkci.

Tatra Trucks se soustřeďuje především na vývoj a výrobu plněpohonných středních a těžkých nákladních automobilů pro nejrůznější účely a pro celou řadu segmentů. Díky tomu může efektivně diverzifikovat výrobu a prodej vozidel, zároveň se ale snaží udržovat rovnováhu objemu výroby pro civilní a obranný sektor. To vše má pozitivní vliv na postupný růst firmy, která si klade za cíl do několika let dosáhnout produkce až 2500 vozů za rok.

V roce 2023 Tatra vyrobila a zákazníkům dodala 1451 automobilů, což je o více než 100 kusů více ve srovnání s rokem předcházejícím. Především v loňském čtvrtém kvartálu objem výroby výrazně akceleroval a v tomto trendu automobilka pokračuje i v letošním roce. Tatra také úspěšně hospodařila po stránce tržeb i EBITDA, její finanční výsledky ale budou zveřejněny standardně až v průběhu roku 2024 společně s výroční zprávou.

Mezi největší odběratele v zahraničí patří také zákazníci v Indii, Rakousku, Slovensku, Austrálii, Polsku, na Ukrajině, v Srbsku či Německu, menší počty speciálních vozidel putovaly i na další zajímavé a silně konkurenční trhy, jako jsou například Švýcarsko, Francie, Hongkong či Jižní Korea.

TZ+Foto/Tatra Trucks

Zdroj: B2B NETWORK NEWS