Přeskočit na obsah

AVM FRITZ!Box 6850 5G pro novou generaci mobilních sítí

Společnost AVM GmbH je jedním z nejúspěšnějších výrobců koncových zařízení pro vysokorychlostní přístup k Internetu, bezdrátový přenos dat, hlas, video a IPTV.

K hlavním produktům AVM patří multifunkční routery řady FRITZ!Box, které jsou určeny pro různé druhy vysokorychlostního připojení k Internetu a poskytují i celou řadu doplňkových funkcí pro multimédia a hlasovou komunikaci.

Nejnovějším modelem je FRITZ!Box 6850 5G, který využívá možností nové generace mobilních sítí, které evropští operátoři postupně uvádějí do provozu. Z uživatelského hlediska je jejich hlavní výhodou ještě rychlejší přenos dat, pro který je ale třeba mít odpovídající koncová zařízení.

AVM FRITZ!Box 6850 5G má v sobě integrován 5G router s 4 x 4 MIMO pro rychlosti až 1.3 Gbit/s v pásmu n1 (2.1 GHz), n3 (1.8 GHz), n5 (850 MHz), n7 (2.6 GHz), n8 (900 MHz), n20 (800 MHz), n28 (700 MHz), n38 (2.6 GHz), n40 (2.3 GHz), n41 (2.5 GHz), n78 (3.5 GHz). Samozřejmě nechybí ani zpětná kompatibilita se 4G (LTE, CAT-16 modem) a 3G UMTS/HSPA+.

Na straně lokální sítě je k dispozici dual-band Wi-Fi 5 s rychlostí až 1266 Mbit/s a dále pak čtyři gigabit LAN porty a jeden USB 3.0 port.

Jako u všech produktů řady FRITZ!Box nechybí ani funkce pro vysoce kvalitní telefonii (IP, analog, ISDN) s podporou bezdrátových přístrojů DECT. Jako koncové zařízení slouží multifunkční telefonní přístroj AVM FRITZ!Fon, který v sobě kombinuje DECT telefon s rozšířením CAT-iq pro HD telefonii pro komfortní integraci telefonních a internetových služeb.

Velmi oceňovanou předností všech produktů AVM je jejich snadná použitelnost díky jednoduché instalaci a konfiguraci. Tyto vlastnosti jsou založeny na přehledném a komfortním uživatelském rozhraní, které poskytuje operační systém FRITZ!OS. Díky tomu mohou i málo zkušení uživatelé z řad domácností a menších firem bez problémů využívat všechny dostupné funkční možnosti zařízení AVM.

TZ

@RadekVyskovsky

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy