Přeskočit na obsah

AWS spouští místní zóny v Bangkoku a Kalkatě

Společnost Amazon Web Services spustila dvě místní zóny AWS v Bangkoku v Thajsku a Kalkatě v Indii.

Místní zóny fungují jako malá Edge místa pro hostování aplikací, které vyžadují nízkou latenci pro koncové uživatele nebo místní instalace. Každá zóna nabízí služby, jako jsou výpočety, úložiště a databáze, v blízkosti populačních center pro aplikace citlivé na latenci, obvykle tam, kde Amazon nemá existující datové centrum.

Společnost spustila místní zóny v Argentině, Dánsku, Finsku a Ománu loni v listopadu jako součást svého úsilí o rozšíření programu za hranice USA.

V červnu oznámila, že má 17 místních zón v USA a plánuje 32 mezinárodně. Nakonec společnost uvedla, že očekává spuštění stovek takových zón.

AWS provozuje přibližně 29 zón – které zahrnují výpočetní a úložné služby AWS na okraji sítí 5G poskytovatelů komunikačních služeb – v sedmi zemích. Společnost uzavřela partnerství s firmami jako Verizon, Vodafone, KDDI, SK Telecom a Bell Canada.

Amazon také provozuje síť EdgeFront pro doručování obsahu (CDN), která zahrnuje více než 310 bodů přítomnosti ve více než 90 městech ve 47 zemích.

Také nabízí AWS Outposts, což jsou stojany, které lze odeslat a nainstalovat ve vašem datovém centru a na lokálních místech.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS