Přeskočit na obsah

Bitcoin je pod 34.000 USD, od maxima v listopadu už ztratil polovinu hodnoty

Cena Bitcoinu klesla pod 34.000 dolarů a od listopadového maxima už tato nejznámější kryptoměna odepsala přes polovinu hodnoty. Propad akciových trhů se totiž negativně projevuje i na kryptoměnách, které se teď obchodují v souladu s rizikovými aktivy, jako jsou například akcie technologických společností.

Podle údajů na specializovaném webu CoinDesk bitcoin 9. května kolem 10:00 SELČ vykazoval za posledních 24 hodin pokles o 3,1 procenta zhruba na 33.553 dolarů (800.840 Kč). Nejníže během tohoto časového úseku klesl na 33.303 dolarů.

„Myslím, že oblast kryptoměn se stále klasifikuje jako riziková aktiva, a podobně jako jsme to viděli u Nasdaqu, většina kryptoměn propadá,“ řekl Matt Dibb ze singapurské platformy Stack Funds. Ta se zaměřuje na investice do kryptoměn.

Americký index technologického trhu Nasdaq Composite minulý týden odepsal 1,5 procenta a od začátku roku ztratil 22 procent. Reaguje hlavně na vyhlídky přetrvávající inflace, kvůli níž americká centrální banka (Fed) zvyšuje úrokové sazby, třebaže tempo hospodářského růstu zpomaluje.

„Sestupný trend bude pravděpodobně pokračovat i v dalších dnech,“ konstatoval šéf kryptoměnové platformy Mudrex Edul Patel. Nevylučuje, že bitcoin klesne pod 30.000 dolarů.

Zatímco Bitcoin letos odepsal asi 27 procent hodnoty, světové trhy s akciemi a dluhopisy klesly zhruba o deset procent. Zlato od začátku roku naopak asi o 2,5 procenta posílilo.

Zdroj: allnews.cz

Zdroj: CRYPTO WORLD NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy