Search
Close this search box.

Bitget v dubnu 2024: Objem obchodů s futures vzrostl o 146 %

Společnost Bitget zveřejnila měsíční zprávu za duben 2024, v níž konstatuje významný pokrok na více frontách. V prvním čtvrtletí roku 2024 vzrostl objem obchodů s futures na burze Bitget o 146 % a dosáhl 1,4 bilionu dolarů. Jak vyzdvihují údaje agentury CCdata, společnost Bitget zaznamenala mezi 14 největšími derivátovými burzami nejvyšší přírůstek ve výši 1,39 %, což svědčí o konzistentním růstu v daném čtvrtletí.

Společnost Bitget i nadále potvrzuje svou dominanci na trhu kryptoměnových derivátů, přičemž její ukazatel Open Interest (OI, otevřeného zájmu) překonal 4. května hranici 6 miliard USD a dosáhl tak významného 25% podílu na celkovém trhu. Aktuálně si Bitget udržuje silnou pozici s OI na úrovni 6,22 miliardy USD. Pozoruhodný úspěch burzy dále podtrhuje celkový objem otevřených futures kontraktů, který překonal úroveň tržní ceny BTC, což svědčí o býčím sentimentu obchodníků vůči cenové trajektorii Bitcoinu.

V dubnu došlo na platformě Bitget k nebývalému nárůstu nových účtů obchodníků s deriváty, a to o rekordních 23 %. Pozoruhodné je, že 82 % těchto účtů otevřelo pozice v páru BTC-USDT. A co více – otevřené pozice BTC na trhu s futures na Bitgetu si udržují dominantní podíl, který trvale přesahuje 60 %.

Peněženka Bitget Wallet, která hraje klíčovou roli v širším ekosystému, posílila svou komunitní síť vyplacením 11,7 milionu tokenů BWB prostřednictvím rozsáhlé airdrop kampaně. S účastí více než 1,06 milionu adres tato iniciativa zdůrazňuje expanzi peněženky Bitget Wallet a její schopnost poskytovat své komunitě reciproční odměny.

Navzdory obecnému útlumu objemu obchodů s kryptoměnami vzrostl na Bitgetu objem spotových transakcí o 34,8 %, zatímco objem obchodů s futures zaznamenal nárůst o 61,9 %. Podle údajů portálu The Block se ujala burza Bitget vedení v podílu Open Interest (OI), kde překonala hodnotu 6 miliard USD a zaujala 25 % celkového trhu.

Společnost Bitget rovněž výrazně rozšířila nabídku aktiv na své platformě integrací dalších 872 tokenů, což vedlo ke zvýšení zájmu i objemu obchodování. Také nedávné spuštění platformy PoolX (služby stake-to-mine) přitáhlo významnou účast s vysokou mírou RPSN. Tokeny, jako je Kitten Haimer (KHAI), Dimitra (DMTR), Roost Coin (ROOST) či Nettensor (NAO), dosáhly pozoruhodných výsledků a popularitu PoolX dále zvýšily.

V dubnu 2024 byla motorem úspěchu burzy Bitget řada inovativních strategií, robustní expanze komunity, nejmodernější vývoj produktů a pozoruhodný nárůst podílu na trhu v rámci odvětví kryptoměn. Pozici průkopníka v dynamicky proměnlivém světě kryptoměn dále upevňují i její soustavné snahy o rozšiřování ekosystému a zavádění nových funkcí.

TZ

Zdroj: ICT NETWORK NEWS