Přeskočit na obsah

Brazilský TIM dokončí opuštění datových center v roce 2023

Brazilská telekomunikační společnost TIM je na dobré cestě opustit svá datová centra do konce tohoto roku, uvádí BNamericas.

Do srpna společnost přesunula přibližně 85 procent pracovních zátěží do cloudu. Od té doby společnost dokončila migraci svého online zpoplatňovacího systému (OCS), jedné z největších pracovních zátěží telekomunikační společnosti.

Vše, co zbývá, podle CIO společnosti TIM Auana Mattar, je „dlouhodobý proces a migrace menších systémů“.

Přesun OCS byl dokončen 15. září 2023 a je jedním z nejdůležitějších prvků funkcí TIM, protože znamená, že telco je schopné účtovat uživatelům služby v reálném čase. Systém poskytovaný společností Huawei měl být původně migrován do července.

Celkem TIM přesouvá do cloudu dvě datová centra: svá zařízení Santo André a Rio de Janeiro. To dává dohromady více než 8 000 pracovních zátěží a 16 petabajtů úložiště. Po dokončení bude společnost hostovat své analytické technologie na platformě Google Cloud Platform. Jeho databáze a back-endový procesbude na Oracle a jeho digitální kanály a frontendové aplikace budou hostovány v Azure společnosti Microsoft.

Společnost poprvé oznámila svůj projekt cloudové migrace v roce 2020 a v roce 2021 zahájila proces, který ještě na začátku tohoto roku probíhal hladce.

Mattar říká, že migrace umožnila TIM spouštět nové služby rychleji než dříve a společnost začala testovat nové aplikace včetně generativní umělé inteligence.

TIM S.A. je dceřinou společností Telecom Italia Group. Společnost působí v Brazílii od roku 1998 a na konci srpna 2023 měla 62,8 milionu zákazníků. Společnost spustila své datové centrum v Santo André v roce 2004. Datové centrum je součástí „technologického centra“, které zahrnuje také call centrum, administrativní budovy, dokumentační centrum a rozvodnu energií a veřejných služeb. Centrum v té době stálo 262 milionů R$ – dnes kolem 759,8 milionů R$ (151,63 milionů USD).

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS