Přeskočit na obsah

Brazilský TIM letos dokončí migraci do cloudu

Brazilský telekomunikační operátor TIM je na dobré cestě k dokončení migrace do cloudu v letošním roce.

Společnost bude využívat cloudové platformy Google, Oracle a Microsoft a uzavře svá dvě datová centra, která se v současnosti nacházejí v Sao Paulu a Rio de Janeiru.

Auana Mattar, TIM CIO, řekl: „Prakticky jsme dokončili migraci. Nyní chybí online systém zpoplatnění, jehož proces by měl být dokončen do července. Poté následuje přirozený proces vyřazení serverů z provozu a vyčištění datových center. To by mělo být dokončeno v druhé polovině roku.”

Společnost TIM poprvé oznámila svůj projekt cloudové migrace v roce 2020 a migraci začala v roce 2021.

Společnost bude hostovat své analytické technologie na platformě Google Cloud Platform, své databáze a back-end proces na Oracle a její digitální kanály a frontendové aplikace budou hostovány na Azure společnosti Microsoft.

Telco očekává do konce migrace snížení nákladů na IT o 25 až 35 procent.

CIO TIM dodal, že migrace byla zásadní pro pokračování společnosti.

„Kdybychom se v roce 2020 nerozhodli migrovat do cloudu, v loňském roce bychom možná nebyli připraveni urychlit zavádění 5G, proces M&A [nákup Oi mobile] a všechno ostatní,“ řekl Mattar.

Po získání části Oi Movel nebyl TIM schopen přesunout své přebytečné základnové stanice, ale jinak měl několik měsíců rušných. TIM Brazil prodal své třetí datové centrum v Porto Alegre v říjnu 2022 společnosti Elea Digital a v lednu společnost oznámila nové partnerství se společností AST SpaceMobile, která buduje vesmírnou celulární širokopásmovou síť.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: ICT NETWORK NEWS