Přeskočit na obsah

Britská vláda zvažuje zablokování akvizice společnosti Arm společností Nvidia

Spojené království zvažuje zablokování akvizice návrháře čipů Arm společností Nvidia za 40 miliard dolarů, přičemž tvrdí, že hrozí národní bezpečnostní rizika.

Agentura Bloomberg uvádí, že studie Úřadu pro hospodářskou soutěž a trhy obsahuje znepokojivé důsledky pro národní bezpečnost, přičemž země se nyní přiklání k zablokování dohody.

Nebylo učiněno žádné konečné rozhodnutí a Spojené království pravděpodobně provede hlubší přezkoumání bezpečnostních problémů. Mohlo by také akvizici schválit, ale jen za určitých podmínek.

Předpokládá se, že společnosti jako Microsoft, Google, Amazon a Graphcore napsaly CMA žádosti o zablokování dohody. Společnost Qualcomm, která také protestovala, navrhla společnost veřejně obchodovat – a uvedla, že bude do Arm investovat.

Broadcom, MediaTek a Marvell uvedly, že dohodu podporují.

“Pokračujeme v práci na regulačním procesu s britskou vládou,” uvedla Nvidia v prohlášení. “Těšíme se na jejich otázky a očekáváme vyřešení případných problémů.”

Zpráva přichází jen několik dní poté, co bylo odhaleno, že čínské regulační orgány dosud nezačaly formální revizi dohody, která byla poprvé oznámena v září 2020.

Evropská komise také nezačala svůj regulační přezkum, přičemž společnost Nvidia dosud nepředložila své dokumenty.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Obrázek: Nvidia

@RadekVyskovsky

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS