Přeskočit na obsah

Britský regulátor Ofcom prošetří cloudovou dominanci společností Amazon, Microsoft a Google

Britský mediální regulátor Ofcom oznámil vyšetřování dominance tří velkých cloudových společností v sektoru.

Regulátor plánuje prozkoumat, zda Amazon, Microsoft a Google představují překážku pro konkurenci a omezují inovace nebo růst.

„Protože se cloudový sektor stále vyvíjí, podíváme se na to, jak trh funguje dnes a jak očekáváme, že se bude vyvíjet v budoucnu – s cílem včas identifikovat jakékoli potenciální obavy o hospodářskou soutěž, aby se zabránilo jejich zakořenění, když trh dozrává,“ uvedl Ofcom.

Regulátor plánuje vyzvat zainteresované nebo dotčené strany k prvotním názorům na britský cloudový trh a do dvanácti měsíců zveřejnit zprávu.

“Pokud zjistíme, že trh nefunguje dobře, může to mít negativní dopady na podniky a nakonec i spotřebitele prostřednictvím vyšších cen, nižší kvality služeb a omezení inovací,” uvedl Ofcom.

Pokud by k tomu došlo, mohl by doporučit vládní změny, přijmout opatření k vymáhání hospodářské soutěže nebo práv spotřebitelů nebo posílat šetření trhu na Úřad pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA).

Přezkum je součástí širší studie o digitálních trzích, přičemž regulátor má prošetřit osobní zasílání zpráv a virtuální asistenty.

„Způsob, jakým žijeme, pracujeme, hrajeme a podnikáme, změnily digitální služby,“ řekla Selina Chadha, ředitelka konektivity Ofcom.

„Ale jak počet platforem, zařízení a sítí, které poskytují obsah, neustále roste, rostou i technologické a ekonomické problémy, kterým regulační orgány čelí. Proto zahajujeme program, abychom tyto digitální trhy prozkoumali, identifikovali jakékoli problémy s hospodářskou soutěží a zajistili, že fungují dobře pro lidi a podniky, kteří na ně spoléhají.“

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS