Přeskočit na obsah

Češi si v červnu prohlédli o osm procent méně webových stránek než v květnu

Češi si v červnu na svých počítačích prohlédli deset miliard internetových stránek, což je o osm procent méně, než v předchozím měsíci. Počet uživatelů přitom stagnoval na 7,09 milionu. Vyplývá z měření NetMonitor.

Podobná situace byla podle něj i u návštěvnosti z mobilních zařízení. Počet zhlédnutých stránek klesl o 7,8 procenta na 3,08 miliardy, přičemž počet uživatelů se prakticky nezměnil a zůstal na 6,7 milionu.

Nejvíce rostoucí kategorií se v poslední předprázdninový měsíc stalo cestování s nárůstem návštěvnosti o deset procent z počítačů a šest procent z mobilů. Z tabletů se pak návštěvnost zvýšila o 21 procent. Kategorie databází a katalogů obsahující například jízdní řády či mapy pak rostla o šest procent z počítačů a o jedno procento z mobilů.

Období prázdnin obvykle podle expertů znamená pro studenty a sezonní pracovníky možnost krátkodobého přivýdělku a rostoucího zájmu o brigády. V červnu rostl zájem o kategorii e-commerce zahrnující mimo jiné webové stránky s nabídkou práce. Tato webová kategorie rostla především na mobilních zařízeních, a to o devět procent a o 30 procent na tabletech.

Zdroj: allnews.cz

Foto: Shutterstock

Zdroj: B2B NETWORK NEWS