Přeskočit na obsah

Český miotiq.com raketově roste

Česká společnost M2MC již třetí rok v řadě firma desetinásobně vyrostla, a to jak z hlediska obratu, tak i z hlediska počtu instalací zařízení. Hlavním produktem firmy, jež se zabývá správou komunikace nízkoenergetických zařízení pro sítě Narrow-Band IoT (NB-IoT) a LTE-M, je unikátní integrační platforma miotiq.com.

Internet věcí představuje rychle se šířící technologickou revoluci. IoT čidla nacházejí uplatnění v širokém spektru lidské činnosti, najdeme je v chytrých budovách a domácnostech, ale také v oblasti energetiky, auto průmyslu nebo zemědělství, kde otevírají úplně nové možnosti využití. Stále více se využívají především v oblastech s horší dostupností, pod zemí nebo i pod vodou, kde dokážou pracovat až několik let bez nutnosti dobíjení. O tom, že poptávka trvale a strmě stoupá, svědčí i skokový růst firmy M2MC. Její integrační platforma miotiq se připojuje k NB-IoT a dokáže využívat sítě mobilních operátorů po celém světě.

Sítě NB-IoT ve znamení desítky

Miotiq je unikátní nástroj pro jednoduché a efektivní propojení elektronických zařízení s aplikacemi, které zpracovávají data ze senzorů a čidel. Taková zařízení provozují především výrobci koncových IoT čidel, vývojáři aplikací, IT integrátoři nebo technicky zdatní koncoví uživatelé. Miotiq umožní naprosto komukoli, aby své elektronické zařízení připojil k mobilní síti do deseti minut a za cenu do deseti eur. Vše, co k připojení potřebujete, je speciální SIM karta pro nízkoenergetické sítě. Ta se vkládá buď do slotu v koncovém zařízení, nebo je díky technologii sim-on-chip přímo napájená na desce např. komunikačního modulu. Poté už stačí jen rychlá registrace v platformě miotiq a lze začít okamžitě posílat data přímo do databáze aplikace, datového skladu nebo cloudu všech standardních poskytovatelů, např. Microsoft Azure, Google, AWS nebo IBM.

Služba miotiq navíc jako první na světě nabízí možnost non-IP připojení, které zajišťuje výrazné snížení spotřeby energie akumulátorů v IoT čidlech – díky tomu vydrží v provozu až dvakrát déle. K hlavním výhodám čidel pracujících v síti NB-IoT, kterými jsou obousměrná komunikace, vynikající dostupnost mobilního signálu a vysoká bezpečnost, tedy navíc přidává i výraznou energetickou úspornost.

PG Board pomůže vývojářům s prototypováním

M2MC má v nabídce také jedinečný prototypovací modul PG Board. Toto zařízení, které bylo prvním a stále zůstává jediným svého druhu na světě, umožňuje operativně testovat a ladit provoz NB-IoT zařízení a díky vestavěným čidlům včetně GPS také rovnou vytvářet odladěné prototypy koncových výrobků. Díky PG Boardu mohou vývojáři odladit individuálně vytvářený firmware tak, aby spotřebovával minimum energie, což je hlavním smyslem využívání nízkoenergetických IoT sítí. Vývoj zařízení se díky využití PG Boardu zkracuje na pouhé dny místo dosavadních měsíců. Součástí řešení PG Board je roční předplatné účtu na platformě miotiq s datovým tarifem 200 kb měsíčně včetně napojení do NB-IoT sítě.

TZ

@RadekVyskovsky

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS