Přeskočit na obsah

Český výrobce 3D tiskáren Prusa Research převzal v USA firmu Printed Solid

Český výrobce 3D tiskáren Prusa Research podnikatele Josefa Průši převzal amerického distributora a výrobce vybavení pro trojrozměrný tisk Printed Solid. Průša to oznámil na blogu své firmy, cenu akvizice neuvedl. Printed Solid plánuje kvůli transakci letos rozšířit svoje skladové a provozní prostory i tým svých zaměstnanců.

Ve vedení Printed Solid zůstane Dave Randolph, jeho tým podle Průši pomůže zlepšit dostupnost 3D tiskáren od Prusa Research ve Spojených státech. „Už jsme začali s podnikovým, vládním a vzdělávacím sektorem. V blízké budoucnosti chceme nabízet služby údržby 3D tiskáren všem zákazníkům v USA,“ uvedl Průša.

Printed Solid se stane výhradním poskytovatelem služeb a prodejcem produktů Prusa Research v USA. Dál bude nabízet i výrobky dalších firem. „Objednávat něco z malé země uprostřed velkého starého kontinentu není vždy pohodlné (zejména pokud jde o menší díly),“ uvedl Průša. „Tohle je případ, kdy má místní zástupce nepopíratelnou výhodu,“ dodal.

Společnost Prusa Research byla založena v roce 2012 a patří mezi nejrychleji rostoucí technologické firmy v České republice. V roce 2020 vykázala příjmy 2,17 miliardy korun. Firma sídlí v pražských Holešovicích, do dvou až tří let se plánuje přestěhovat. Koncem loňska koupila areál Štrasburk na Palmovce. Josef Průša byl vyhlášen EY Podnikatelem roku 2021 pro Českou republiku a umístil se mezi 30 nejnadějnějšími mladými podnikateli v žebříčku Forbes Europe 30 under 30.

Zdroj: ČTK/allnews.cz

Zdroj: B2B NETWORK NEWS

Generated by Feedzy