Přeskočit na obsah

Čína spouští aplikaci digitální měny pro uživatele Android a Apple v 10 městech

Uživatelé systémů Android a Apple v 10 čínských městech si nyní mohou stáhnout pilotní verzi aplikace – peněženky pro digitální jüan přímo z obchodů s aplikacemi pro iOS a Android. Ta jim umožňuje získávat, uchovávat a používat digitální měnu čínské centrální banky (CBDC).

Doposud si čínští spotřebitelé mohli stáhnout a otevřít digitální peněženku pouze při účasti na konkrétních pilotních projektech – jako jsou loterie „červená obálka“ konané v Shenzhenu, Chengdu, Suzhou a jinde – nebo ve formě uvolněných peněženek CBDC od velkých čínských bank, které projekt podporují.

Čínská lidová banka (PBOC) nyní vydala to, co popisuje jako „pilotní verzi“ své digitální aplikace jüanu pro obyvatele Shenzhen, Suzhou, Xiongan, Chengdu, Shanghai, Hainan, Changsha, Xian, Qingdao, Dalian a Peking.

Zahraniční návštěvníci budou moci používat digitální jüan také na zimních olympijských hrách v roce 2022 v Pekingu, uvádí South China Morning Post.

Čínská média uvedla, že se digitální jüan rozšíří oficiálně celostátně po dokončení testování na zimních olympijských hrách v Pekingu.

Zdroj: nfcw.com

Zdroj: CRYPTO WORLD NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS