Přeskočit na obsah

Corning otevírá továrnu na NC kabely

Společnost Corning oficiálně otevřela své nové zařízení pro optické kabely v Hickory v Severní Karolíně, které významně rozšíří kapacitu společnosti poskytovat vlákna pro širokopásmové nasazení.

Areál Trivium se skládá ze dvou velkých budov, přičemž první budova je již plně aktivní pro výrobu a dodávky optických kabelů zákazníkům; Podle Mike Bella, SVP a generálního ředitele divize optických komunikací společnosti Corning, bude výroba ve druhé budově navýšena přibližně v příštím čtvrtletí.

„Toto je poslední ze série investic, které jsme od roku 2020 provedli v celkové výši přes půl miliardy dolarů a téměř zdvojnásobili naši schopnost sloužit trhu s optickými kabely,“ řekl Bell. “To bylo v minulosti omezení a my se snažíme zajistit, aby to bylo minulostí.”

Nové zařízení vyrábí optické kabely: Spojuje vlákna optických vláken v různých počtech v ochranném plášti pro použití ve vnitřních nebo venkovních prostředích s až 6 912 vlákny pro vysokokapacitní interní propojení datových center. Největší navazovač společnosti, který dokáže umístit těchto 6 912 vláken do jediného pláště, sídlí v novém místě.

„Když spousta lidí říká ‚Potřebuji vlákno‘, myslí tím ‚Potřebuji optický kabel‘,“ vysvětluje Bell. „Tady ve Spojených státech se vyrábí spousta vláken, která splňují všechny potřeby a ještě mnohem víc. Omezujícím prvkem byl samotný kabel.“

Mezi novým zařízením pro optické kabely Hickory a dalším zařízením, které bude v Arizoně příští rok, Bell říká, že jak se federální financování širokopásmového připojení v příštích několika letech přenese do skutečných projektů zavádění, „veškerá tato kapacita bude připravena právě včas.”

Zařízení pro optické kabely v Hickory přidává asi 400 pracovních míst k 5 000, které Corning již má ve státě, kde vyrábí optická vlákna a kabely více než 40 let se sídlem v Charlotte. Společnost vyrábí optická vlákna v Concordu a Wilmingtonu a poté se toto vlákno vyrábí v různých počtech optických kabelů v Newtonu, Winston-Salem a nyní Hickory.

U příležitosti oficiálního otevření zařízení byli federální zástupci, včetně americké ministryně obchodu Gina Raimondo, stejně jako guvernér Severní Karolíny Roy Cooper a zástupci menších venkovských telekomunikačních hráčů, včetně NCTA-The Rural Broadband Association.

Zatímco velké telekomunikační společnosti mohou uzavírat víceleté smlouvy s dodavateli infrastruktury a poněkud se chránit před nedostatkem nebo rostoucími cenami, menší síťoví operátoři s odpovídajícími menšími rozpočty musí často objednávat materiály a zařízení na základě just-in-time. To znamená, že při nedostatku dodávek čelí větším překážkám při získávání potřebné infrastruktury – jako je optický kabel – včas a za dostupnou cenu.

„Od našich členů jsme nahlas a jasně slyšeli o problémech v telekomunikačním a širokopásmovém dodavatelském řetězci,“ napsala Shirley Bloomfield, generální ředitelka NCTA, v blogovém příspěvku na začátku tohoto roku, v němž oznámila dohodu o dodávkách vláken se společností Corning, prostřednictvím které zhruba 850 členů NCTA mělo přístup k optickým kabelům o délce 46,3 milionů stop a dalším produktům pro připojení od Corningu podle zásady „kdo dřív přijde, je dřív na řadě“. „Poskytování spolehlivého vysokorychlostního přístupu k internetu Američanům na venkově má prvořadý význam. Doufáme, že… Corning pomůže našim členům splnit jejich potřeby dodávek a zjednoduší nasazení jejich sítě v době kritické pro naši zemi.“

Zdroj: rcrwireless.com