Přeskočit na obsah

Creative Dock hlásí čtvrtou akvizici za poslední rok

Creative Dock, společnost zabývající se budováním firem a funkčních technologických projektů, působící zejména v Evropě a na Blízkém východě, získala inovační společnost IdeaSense. I tato, v pořadí čtvrtá, akvizice reaguje na významný růst poptávky po komplexních a kvalitních službách v oblasti digitalizace a digitálních služeb a produktů. IdeaSense se za 10 let své existence stala špičkou v oboru inovací. Akvizice IdeaSense společností Creative Dock umožní klientům investovat do nových digitálních řešení s nižším rizikem. Celá skupina plánuje dále růst – navýšit počet zaměstnanců, znásobit obrat a expandovat na další zahraniční trhy.

Strategická a inovační společnost IdeaSense patří mezi top 3 inovační firmy v České republice a ve své specializaci platí za leadera na trhu. Od roku 2012 pro své klienty navrhuje propozice inovací produktů, služeb a byznys modelů. Je následně schopna implementaci inovací u klientů také zajistit a celý proces monitorovat. IdeaSense pracuje s vlastní unikátní metodologií – softwarovou platformou Ideapoly pro rozvoj inovačních nápadů fungující na principu virtuálního trhu. Ten umožňuje modelovat reálný úspěch prototypů v praxi. Ideapoly jsou součástí metodiky Inovačních farem, která vychází z přístupu Human Centered Design a jejíž výsledkem je finální inovační koncept. Mezi svými klienty si společnost vysloužila vysokou loajalitu i díky silnému zkušenému týmu.

Díky akvizici dojde k posílení celé skupiny Creative Dock a IdeaSense se tak stává součástí dominantního celku nejen na českém trhu, ale také v rámci trhů mezinárodních. Skrze akvizici německé společnosti FoundersLane Creative Dock totiž získal silnou pozici i know-how v regionech Blízkého východu a severní Afriky, kterou klienti i zaměstnanci IdeaSense budou moci využívat.

„Tým IdeaSense za více než deset let řemeslně odpracoval velký kus práce a zdokonalil své inovační know-how, které je velmi ceněné v Česku a na trhu střední a východní Evropy. S IdeaSense získáváme tým podobně smýšlejících lidí s hlubokými odbornými znalostmi v oblasti výzkumu a testování. Kompetence IdeaSense, její vynikající pověst a dlouhodobé vztahy s klienty z ní učinily nepřehlédnutelný subjekt na inovačním poli,” říká Gabriela Teissing, provozní ředitelka a spolumajitelka společnosti Creative Dock, a dodává: „Akvizicí opět zkvalitňujeme služby našim klientům, a to nejen v Evropě, ale také na Blízkém východě. Nikdy se nepřestáváme učit, jdeme stále dopředu, přizpůsobujeme se aktuální situaci a chceme přenést zkušenosti z Evropy na Blízký východ a naopak, čímž dokážeme posunout nejen sebe, ale také nás, Českou republiku a Evropu. Spojením uspokojíme rostoucí poptávku našich klientů. IdeaSense rovněž získá skvělou příležitost, jak své originální nápady převést v reálné produkty, které budou mít pozitivní dopad na životy lidí.”

Transakcí se pro obě společnosti otevírá řada nových příležitostí, prohloubí se, rozšíří a zkvalitní služby pro klienty. Klienti IdeaSense budou moci pro svou využívat specifické, expertní služby a know-how z celého portfolia Creative Dock. Jedná se například o zkušenosti a vědomosti týkající se implementace firemních inovačních ekosystémů, digitální transformace či specializované metodiky pro predikci budoucího vývoje trhu, tzv. foresights. Creative Dock kromě metodiky získá tým zkušených expertů s dlouholetými zkušenostmi v oblasti inovačního designu a výzkumu trhu. Také rozšíří pole svých odborností o know-how z odvětví výroby, telekomunikace či svatebnictví.

„Za dobu našeho působení na trhu jsme byli schopni IdeaSense kvalitativně značně posunout. Do Creative Dock tak hrdě přinášíme veškeré zkušenosti s vývojem inovačních konceptů a s tím související know-how nasbíraným v průběhu těchto 10 let. Těšíme se, že naše vzájemná spolupráce umožní na mezinárodním trhu vznik nových revolučních produktů a služeb,” říká Rudolf Čihák, CEO a spoluzakladatel inovační společnosti IdeaSense. „Kombinace toho nejlepšího z obou společností, a to zejména v oblasti vývoje inovačních metodologií, přinese našim klientům konkurenční výhodu při zakládání nových byznysových aktivit,” uvádí Kateřina Ailová Čiháková, spoluzakladatelka a partnerka společnosti.

TZ

Zdroj: ICT NETWORK NEWS