Přeskočit na obsah

CTIA: Investice do bezdrátového připojení dosáhly v roce 2020 5letého maxima

Roční průzkum CTIA zjistil, že investice do bezdrátových sítí dosáhly v loňském roce 30 miliard dolarů. Třetí rok rostoucích investic v řadě a pětileté maximum, které přichází s tím, jak operátoři přecházejí ze svých sítí na 5G. Průzkum zjistil, že počet mobilních zařízení v USA za poslední dva roky rychle vzrostl a zařízení využívající pouze data, jako jsou hot spoty, chytré hodinky a další zařízení IoT, nyní představují více než 40% základny bezdrátových zařízení.

CTIA provádí každoroční průmyslový průzkum již více než tři desetiletí.

Mezi zjištění v průzkumu 2021:

Americký bezdrátový průmysl představuje 18% celkových světových výdajů na mobilní mobilní telefony, ačkoli CTIA uvádí, že země má méně než 5% světové populace a 5,9% jejích mobilních připojení. Domácí bezdrátový průmysl investoval do své sítě za posledních pět let téměř 140 miliard dolarů, uvádí zpráva – a to nezahrnuje náklady na spektrum. Dvě aukce Federal Communications Commission, které se konaly v roce 2020, představovaly další výdaje ve výši 85 miliard USD, přičemž většina z nich pocházela z aukce C Band. CTIA uvedla, že tržby z aukcí v USA od roku 2016 činily více než 116 miliard dolarů.
Od roku 2016 se počet provozních zařízení v USA zvýšil o 35%, uvádí průzkum, na více než 417 200 míst. Zejména v posledních dvou letech došlo k rozmachu: Bylo umístěno více lokalit než v předchozích sedmi letech dohromady, říká CTIA a připisuje federální pravidla pro umístění, která zjednodušují procesy a zkracují časové harmonogramy.
Sítí 5G je od letošního roku pokryto přibližně 300 milionů Američanů, loni to podle zprávy bylo přibližně 200 milionů. Za dva roky od spuštění 5G v USA tři národní operátoři vybudovali 5G o 42% rychleji než 4G.
CTIA říká, že na americkém trhu je asi 468,9 milionu bezdrátových připojení, z nichž zařízení pouze pro data, jako jsou chytré hodinky, hotspoty a senzory IoT, nyní představují více než 40%, neboli 190,4 milionu.
Rostoucí počet zařízení pouze pro data pomohl podpořit pokračující rozmach datového provozu. Zpráva uvádí, že mobilní bezdrátový datový provoz loni přesáhl 42 bilionů MB, což odráží nárůst o 208% od roku 2016. V uplynulém roce také došlo k rozmachu multimediálních zpráv: CTIA uvedla, že v roce 2020 došlo k 28% nárůstu lidí odesílajících GIFy, videa a další MMS, zatímco hlasový provoz zaznamenal 2,9 bilionu minut používání.

Zdroj: rcrwireless.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS