Search
Close this search box.

DCI dokončuje první datové centrum v Aucklandu

DCI Data Centers (DCI) dokončila své první cloudové datové centrum v Aucklandu na Novém Zélandu.

Datové centrum, známé jako AKL01, je součástí větší strategie, která má zvýšit stopu DCI na Novém Zélandu. Společnost také plánuje otevřít zařízení v Albany, AKL02, které se spojí s AKL01 a poskytne kapacitu přes 50 MW.

DCI říká, že její první datové centrum bylo dokončeno „včas a v rámci rozpočtu“ a může spravovat nadnárodní cloudové, klasifikované vládní a obranné úlohy.

Malcolm Roe, ředitel australského a novozélandského obchodu ve společnosti DCI, řekl: „Je fantastické, že jsme dodali naše první datové centrum na Novém Zélandu, které vyřeší kritickou kapacitní mezeru na trhu a podpoří růst digitální ekonomiky.“

AKL01 poskytne regionu kapacitu 10 MW a bylo poprvé oznámeno v roce 2021. Datové centrum a jeho partner AKL02, který by měl být uveden do provozu v roce 2024, budou poháněny 100 procenty obnovitelné energie.

Generální ředitel skupiny Nicholas Toh řekl: „AKL01 byl navržen tak, aby podporoval datovou suverenitu Nového Zélandu, přijetí cloudu a rozvoj digitálních dovedností. Očekáváme, že do regionu Auckland společně přivedeme více než 600 milionů NZ$ (371 milionů USD) s kombinovanou ekonomickou hodnotou přesahující 1,4 miliardy NZ$ (870 milionů USD) za dobu trvání projektů.“

Společnost očekává, že každé datové centrum vytvoří během výstavby více než 150 pracovních míst, přičemž 250 pracovních míst bude na podporu ICT, jakmile bude místo v provozu.

DCI je portfoliovou společností Brookfield’s Global Data Center Platform a má provozní datová centra umístěná v australských Sydney a Adelaide a další zařízení, ať už plánovaná nebo ve výstavbě v obou městech.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS