Search
Close this search box.

Digitální štítek neškrábe a nekouše

Průzkumy ukazují, že štítky na oblečení v České republice odstřihává až 78 % spotřebitelů. Připravují se tak o cenné informace údržby svých oblíbených kousků. To se však mění s novou aplikací Můj štítek (My care label).

Každý textilní výrobek, který si koupíte v obchodě, musí být označen štítkem s doporučeními pro ošetřování. Většina spotřebitelů ho však odstřihne, protože je nepříjemný při nošení. Uchovávat odstřižené štítky je nepraktické. Digitální štítek, který je k dispozici pro každý chytrý mobilní telefon, tuto letitou svízel řeší. Po nákupu oblečení nebo textilu mohou uživatelé přidat výrobek do aplikace a vytvořit digitální štítek s veškerými důležitými informacemi. Kdo má staženou aplikaci, může si ověřit význam jednotlivých symbolů a rozšířit své povědomí o méně známé symboly, jako je bělení či sušení v bubnové sušičce.

„Tato aplikace je výsledkem mezinárodních průzkumů spotřebitelského chování provedených agenturou IPSOS pro GINETEX, mezinárodní asociaci, která vyvinula a vlastní práva k ochranné známce pro symboly ošetřování textilních výrobků. Aplikace je nyní k dispozici spotřebitelům od letošního roku také v Česku,“ informuje Ladislava Zaklová, ředitelka SOTEX GINETEX.

Aplikace poradí, jak si udržet oblíbené kousky oděvu co nejdéle, a přitom jako nové. Uživatelé získají přesné postupy, jak se zbavit skvrn bez poškození oblečení. K dispozici je 33 různých typů skvrn na 19 materiálech.

Aplikace je dostupná zdarma pro obě platformy – iOS i Android. Při vyhledávání ke stažení je potřeba zadat anglický název My care label. Aplikace je celá v češtině a zdarma.

TZ

Zdroj: KANKRY