Přeskočit na obsah

Digitální tržiště Accomanga spojí firmy a ubytovny

Nocleh v ubytovnách či jiných ubytovacích zařízeních potřebuje více než 400 000 pracovníků v průmyslu ročně a jejich počet se nadále zvyšuje. Proces rezervace ubytování je od samého začátku neefektivní a zastaralý. A právě tento problém vyřeší digitální tržiště startupu Accomango, na jehož vývoji pracuje tým developerů v čele se zkušeným Jakubem Kubišem, který dříve působil v Productboardu. Cílem je propojit stranu nabídky a poptávky na jednom místě, snadno, přehledně a bez nutnosti další administrativy.

Nyní je k dispozici webová verze aplikace, jejímž prostřednictvím je možné vytvořit žádost o booking, vývoj dalších aktualizací je v plném proudu. Půjde třeba o konsolidované faktury ze všech bookingů na jednom místě nebo možnost trackovat své zaměstnance podle ubytování. Zároveň bude možné jednotlivé bookingy v aplikaci editovat. Do budoucna jsou plánované i zaměstnanecké profily, které například budou zobrazovat preference spolubydlících nebo projekt, na němž zrovna daný člověk pracuje. Na druhé straně si ubytovny snadno zobrazí, na jak dlouho a kolik mají ubytovaných osob, a budou mít větší přehled o volných kapacitách, které tak bude možné nabídnout k rezervaci.

„Chceme dosáhnout toho, aby aplikace Accomango byla právě tím jediným místem, které budou firmy potřebovat. V tomto segmentu neexistuje nic jako Booking.com nebo Airbnb. A přesně to na trhu chybí. Prostřednictvím naší platformy bude možné kompletně managovat jednotlivé zakázky a snadno sledovat kde, kdo, kdy a za kolik bydlí. Ubytovny dostanou zjednodušené sledování svých kapacit, lepší prezentaci pro potenciální zákazníky a připravujeme pro ně také ulehčení administrativy – například předem připravené dokumenty pro cizineckou policii, protože většina pracovníků jsou cizinci,“ říká spoluzakladatel a CEO Accomanga Patrick Havlíček.

Desítky stran vyhledávače nahradí jedna aplikace

Současný trh s ubytováním pro zaměstnance v průmyslu a agenturní pracovníky funguje nyní na principu manuálního vyhledávání ve webovém vyhledávači. Tým společnosti, který pro své zaměstnance hledá vhodné ubytování, tak stráví velké množství času samotným procházením webu. Další hodiny pak následují při bookování, jež ve většině případů probíhá telefonicky. Aplikace, kterou Accomango poskytne, tak v podstatě využije známý model Airbnb, který podstatně rozšíří, navíc se bude jednat o počty ubytovaných i v řádech stovek.

Každá nová funkce je výrazný krok vpřed

První verzi aplikace si Accomango interně představilo v listopadu loňského roku a od té doby na něm tým vývojářů intenzivně pracoval. Pro své zákazníky pak webovou aplikaci startup spustil na přelomu letošního ledna a února. K dnešnímu dni jejím prostřednictvím pravidelně bookují ubytování pro své zaměstnance desítky firem. Mezi nimi například Adecco, Škoda Auto nebo ManpowerGroup.

„Momentálně se nás na vývoji podílí deset a rádi přivítáme do týmu další zapálené developery. Vývoj jde totiž exponenciálně nahoru. Navíc se chceme důkladně věnovat také uživatelské zkušenosti. Aby nebylo třeba využívat tabulkové softwary a náš systém byl přínosem pro všechny. Ať už jeho jednoduchostí, nebo množstvím informací, které poskytne,“ doplňuje Kubiš a dodává: „Věřím, že na konci třetího kvartálu letošního roku budeme s produktem spokojení. Nicméně ani tam jeho vývoj nekončí. Tou dobou plánujeme mít hotové zejména klíčové funkce na straně poptávky, tedy firem, a zaměřit se na ubytovny. Kontinuálně však pracujeme na tom, abychom oběma stranám přinesli kvalitní produkt, který jim opravdu pomůže.“

TZ

@RadekVyskovsky

Zdroj: ICT NETWORK NEWS