Přeskočit na obsah

Dying Light 2 Stay Human novým trailerem láká na únorové vydání

Po dlouhých odkladech, spekulacích o ukončení vývoje a nemalých problémech se konečně dočkáváme nového Dying Light.

Jedna z nejočekávanějších a zároveň nejproblematičtějších her posledních let se konečně podívá na světlo světa. V únoru roku 2022 se dočkáme Dying Light 2, které by již mělo mít status Gold. Tedy by hra měla být připravená k distribuci. Datum vydání potvrzuje nový trailer, v němž si můžete vychutnat snad všechno, co by mělo dělat ze hry jeden z nejlepších zombie titulů posledních let. Čeká vás řádná dávka parkuru, složitá morální rozhodnutí a v neposlední řadě také nutnost vybrat si, kam budete v temném městě patřit.

Vývojáři už dříve slibovali, že hra bude silně stavět právě na tom, jak se v jejím průběhu budete rozhodovat a každá z vašich kroků může mít následky i o hodně později. Kromě toho se budete primárně snažit zůstat na světle, protože pokud bude přebývat v temnotách, existuje velmi slušná šance, že i z vás se stane zombie. A aby toho nebylo málo, není nutné že přeměna v tyto tvory by  pro vás měla znamenat konec hry. I proto možná název Stay human, který indikuje, že by to mohla být jedna z velkých výzev hry, která navíc směřuje ke dvojsmyslu. Zůstanete lidmi fyzicky, ale také svým jednáním?

Dying Light 2 uspělo už na E3 2019, kde dokonce předvedlo půl hodinky ze hry a očekávalo se tak, že hra bude brzy připravená jít do světa. Opak se ale ukázal pravdou a vývoj trval dalšího dva a půl roku. Za tu dobu se studio muselo popasovat mimo jiné i s velkým hněvem fanoušků, kteří vývojáře bombardovali nepříjemnými zprávami. Nakonec vše ale dospělo k (snad) úspěšnému konci a my si 4.února 2022 konečně vyzkoušíme, jaké to je přežívat v zamořeném městě na Xboxu One, Xboxu Series X/S, PC, PS4 i PS5.

Martin Havel

Obrázek: twinfinite.net

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS