Přeskočit na obsah

Ecomail: Zájem e-shopů o profesionální e-mailing se zvyšuje

Poptávka tuzemských firem a e-shopů po automatizovaných e-mailingových službách setrvale roste. Důkazem tohoto trendu je meziroční růst české platformy Ecomail.cz, který v roce 2020 dosahoval 64 % oproti předchozímu roku. Tehdy společnost vykazovala růst 83 % v porovnání s rokem 2018. Jde tak o jeden z nejpopulárnějších uživatelsky intuitivních nástrojů, který je na trhu k dispozici, navíc plně v češtině.

Další společností vyvíjený produkt – online editor e-mailových šablon Topol.io – sám o sobě zaznamenal mezi lety 2019 a 2020 97% nárůst. Zakladatelé Ecomail.cz doufají, že se jim během letoška podaří překonat obrat 55 milionů korun. K tomu jim má dopomoci řada klientů zvučných jmen, například populární český e-shop s kontaktními čočkami a brýlemi Alensa.cz. Ecomail.cz v roce 2020 potvrdil růstový trend, který již v meziročním srovnání let 2018 a 2019 dosahoval 83 %. Za navazující období platforma narostla o dalších 64 %, čímž dosáhla ročního obratu cca 36 milionů korun. Zákaznickou základnu se společnosti daří rozšiřovat v průměru o 100 nových klientů měsíčně. Nově služeb platformy využívá například Jägermeister, fashion story Queens a Girls Without Clothes, výrobce dřevěných módních doplňků BeWooden, knižní řetězec Luxor, sítě prodejen s videohrami JRC a Herní Svět, multiplexová kina Cinestar, nakladatelství Vltava Labe Media, či nezisková organizace Hnutí Duha.

„V roce 2020 se nám podařilo posílit klientskou základnu a nyní setrvale získáváme cca 100 nových klientů za kalendářní měsíc. Rozeslali jsme o 62 % více e-mailů než za rok 2019. Dokonce víme i to, který den jich bylo nejvíc – ve čtvrtek 10. prosince 2020. Platformě se tak nadále daří utvrzovat postavení oblíbeného a uživatelsky přívětivého nástroje pro automatizovaný e-mailing. Pokračování růstového trendu předpokládáme i letos, kdy odhadujeme roční obrat na cca 55 milionů korun,“ komentuje výsledky společnosti Jan Tlapák, CEO a Co-founder marketingové platformy Ecomail.cz.

Platforma se přitom už teď může chlubit zástupem klientů zvučných jmen, kteří využívají jejich služeb. Mezi ně patří mimo jiné jeden z nejpopulárnějších českých e-shopů s kontaktními čočkami a brýlemi Alensa.cz, veřejnoprávní Český rozhlas, Parfumerie Douglas, síť prodejen se zdravou výživou Naturhouse, cestovní kanceláře Eximtours a Allegria, či módní e-shopy Freshlabels, Urbanstore, Bushman nebo SAM 73.

„Ecomail používáme v Parfumerii Douglas primárně pro newsletterové rozesílky v ČR a na Slovensku. Se spoluprací jsme velmi spokojeni. Nejvíce si ceníme preciznosti, flexibility a naprosto bezproblémové komunikace. Do budoucna plánujeme další projekty, které by opět měly pomoct naší společnosti růst. V dnešní době je výběr obchodních partnerů velice důležitý a za sebe mohu Ecomail doporučit a jsem rád, že jsme si jej pro spolupráci v minulosti vybrali,” shrnuje své zkušenosti Denis Wanča, E-Commerce Director CZ&SK, Parfumerie Douglas.

„Během let jsme vyzkoušeli řadu různých nástrojů a Ecomail se ukázal jako jednoznačně nejlepší. Za nás mezi největší plusy patří snadná editace šablon, díky které s nimi zvládnou pracovat i méně zkušení kolegové, skvělý systém pro řešení automatizace mailingu, a nakonec i výborná zákaznická a technická podpora s rychlou reakcí,” doplňuje Michael Matyáš, E-commerce director Vltava Labe Media.

Jednou z hlavních výhod Ecomail.cz je především to, že se jedná o jeden z mála e-mailingových nástrojů svého druhu kompletně v češtině, což značně eliminuje nešvary spojené s užíváním populárních mezinárodních nástrojů. Ty si často neumí pořádně poradit třeba se skloňováním českých jmen nebo nereflektují kalendář svátků. Ecomail.cz oproti nim dokáže jména automaticky skloňovat a určit konkrétní datum – uživatelé pak mohou na odběratele automaticky posílat e-mail s přáním k svátku. Kromě toho nástroj nabízí celou škálu pokročilých funkcí, navržených speciálně pro potřeby e-shopů, a používá AI pro zpracovávání velkého množství dat a následné přesnější zacílení e-mailových rozesílek. Součástí aplikace je i propojení s dalšími formáty komunikace, včetně SMS, sociálních sítí Facebook, Instagram a Messenger. Uživatelé si mohou přímo v rozhraní například vytvořit reklamu na Facebooku, a to včetně kompletního rozpočtu, grafického zpracování i parametrů cílení. Díky důrazu kladenému na jednoduchost si mohou dovolit používat funkce pro chytrý e-mailing jednotlivci a společnosti všech velikostí.

Od roku 2017 je jako samostatný produkt k dispozici i online editor e-mailových šablon Topol.io. S tím společnost cílí i na globální trh. K dispozici je v 19 jazykových mutacích a využívá jej na 16 tisíc uživatelů ze 130 zemí světa. „Editor Topol.io zaznamenal mezi lety 2019 a 2020 růst o 97 %. Uživatelé díky němu získávají možnost uzpůsobit si e-mailové šablony opravdu na míru, podle potřeb právě probíhajících kampaní. Nástroj je globálně úspěšný a čísla za uplynulý rok jasně potvrzují, že jde o velmi populární a hojně využívaný e-mailingový editor,“ dodává Jakub Stupka, COO a Co-founder marketingové platformy Ecomail.cz. Editor si podle jeho slov hodně oblíbili zejména zákazníci v Japonsku, a to navzdory značným jazykovým odlišnostem.

Jan Tlapák a Jakub Stupka založili platformu Ecomail.cz v roce 2014, nyní má více než 30 zaměstnanců a její roční obrat dosahuje hodnot v řádu desítek milionů korun. Zlomový byl rok 2017 – tehdy se nástroj začal zaměřovat především na využití v e-shopech a došlo k představení samostatného produktu Topol.io. Tento editor e-mailových šablon brzy po svém představení na webu Producthunt vstoupil na globální trh, kde se těší značné popularitě mezi uživateli. Popularita platformy navíc narostla během pandemie, kdy řada firem začala přikládat zvýšenou důležitost právě komunikaci se zákazníky – Ecomail.cz je totiž jednoduchý nástroj, který ji dělá efektivnější.

Zdroj: ICT NETWORK NEWS