Přeskočit na obsah

Edge Centers získává cloudového poskytovatele CloudCone

Společnost Edge Centers koupila americkou cloudovou společnost CloneCone.

„Tato strategická akvizice představuje významný milník v expanzi Edge Centres do sektoru cloud computingu a posiluje její pozici jako komplexního poskytovatele infrastrukturních řešení,“ oznámila Edge Centers na LinkedIn. „Touto akvizicí chce Edge Centers využít odborných znalostí CloudCone k vylepšení svých cloudových nabídek a poskytnout klientům ještě škálovatelnější a efektivnější řešení.“

Společnost CloudCone byla založena v roce 2017 a nabízí služby virtuálních a hostovaných serverů. Podmínky dohody nebyly sdíleny. Společnost Edge Centers uvedla, že CloudCone bude nadále fungovat pod svou vlastní značkou.

„Jsme nadšeni, že můžeme přivítat CloudCone do rodiny Edge Centers,“ řekl Jonathan Eaves, generální ředitel společnosti Edge Centres. „Tato akvizice je v souladu s naší strategickou vizí dodávat komplexní infrastrukturní řešení, která uspokojí vyvíjející se potřeby našich klientů. Pověst CloudCone pro spolehlivost a inovace dokonale doplňuje naše stávající schopnosti, což nám umožňuje nabízet našim zákazníkům širší škálu služeb.”

Australská firma Edge Centers poprvé oznámila plány na expanzi do USA v dubnu 2022 a získala 5,7 milionu dolarů na její zavedení v USA. V posledních dvou letech provedla řadu akvizic v USA. Společnost otevřela nebo převzala zařízení v Kalifornii, Virginii a Missouri.

Společnost Edge Centers také vytvořila novou jednotku cloudových služeb nazvanou Edge Computing, kterou vede Scott Le Marquand, dříve vedoucí cloudu Edge Centers. Do firmy přišel loni z australské poradenské společnosti Engine Room.

Nedávno vytvořená jednotka uvedla, že CloudCone přináší do Edge Computing více než 17 500 zákazníků, 28 000 virtuálních cloudových instancí a panel samoorganizační platformy pro okamžité poskytování.

Web CloudCone odkazuje na datové centrum v Los Angeles a jedna aktualizace stavu ukazuje na Multacom; společnost získaná společností Edge Centers v loňském roce, která nabízí služby z 1MW datového centra na 707 Wilshire Boulevard.

Marquand o nové akvizici řekl: „Tato akvizice nejen rozšiřuje náš dosah na trh, ale také urychluje náš inovační cyklus, díky čemuž jsme lídrem v cloudovém prostředí edge computingu. Naší vizí společnosti Edge Computing je propagovat transformační řešení, která využívají sílu cloud computingu k řízení obchodních výsledků. S přidáním platformy CloudCone jsme připraveni tuto vizi realizovat tím, že poskytneme cloudová řešení nové generace, která umožní zákazníkům a firmám prosperovat.“

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: ICT NETWORK NEWS