Přeskočit na obsah

Elektrický autobus Arrival začíná pozemní zkoušky ve Velké Británii

Elektrobus postavený na konceptu mikrotovárny, jehož cílem je učinit přechod na elektrická vozidla ekonomicky životaschopnějším, zahájil zkoušky v testovacím zařízení ve Spojeném království.

Arrival Bus bude procházet přísným ověřováním a testováním před certifikací EU a veřejnými silničními zkouškami koncem tohoto roku.

Cíle udržitelnosti

Společnost Arrival od roku 2015 vyvíjí svůj vlastní hardware, software a multitaskingovou robotiku a využívá tyto technologie k tomu, aby umožnila výrobu elektrických autobusů a dodávek prostřednictvím svých automatizovaných mikrotováren, které jsou malé, mají nízké investiční náklady a lze je rychle nasadit, aby sloužily místním komunitám.

Firma se popisuje jako technologická společnost, produktová společnost, společnost dodavatelského řetězce, automobilová společnost, společnost zabývající se mobilitou, fintech a společnost poskytující služby, vše složené do jednoho, jehož cílem je pomáhat městům a vládám dosáhnout jejich cílů udržitelnosti.

Arrival autobus lze přizpůsobit místním potřebám měst pomocí modulární konstrukce, která umožňuje konfiguraci délky, dojezdu, baterie a kapacity cestujících. Softwarový ekosystém společnosti umožňuje plnou konektivitu, digitální přizpůsobení a poskytuje přístup k chování vozidla a datům.

„Letos jsme zaznamenali velký zájem o autobus, konkrétně ze strany vlád, které chtějí modernizovat své sítě veřejné dopravy, aby splnily své závazky nulových emisí,“ řekl Franck Dessenis, viceprezident autobusové platformy Arrival. „Úzce spolupracujeme s vládami, městy a operátory na budování infrastrukturních řešení a bezproblémových služeb mobility pro místní komunity, abychom podpořili jejich cíle v oblasti čisté energie.“

První autobus Arrival je vybaven třemi dveřmi s flexibilní kapacitou sedadel pro cestující po celé rovné podlaze, což umožňuje lepší přístupnost a také vytváří více využitelného prostoru pro stání a umožňuje cestujícím pohodlněji cestovat.

Vozidlo má také vnější a vnitřní clony, adaptabilní osvětlení, průhlednou střechu a sadu digitálních funkcí. Využívá vlastní komponenty a lehké recyklovatelné kompozitní materiály Arrival. To spolu s odpružením a koly a pneumatikami vpředu a vzadu znamená, že autobus je podle odhadů lehčí než ostatní bateriové elektrobusy na současném trhu.

Po osvědčených pozemních zkouškách zahájí společnost Arrival v prvním čtvrtletí roku 2022 veřejné silniční zkoušky autobusu se společností First Bus, jedním z největších britských dopravních operátorů. V rámci zkoušek budou vozidla společnosti Arrival provozována na stávajících linkách First Bus ve Spojeném království. Očekává se, že výroba tohoto autobusu bude zahájena ve druhém čtvrtletí roku.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy