Přeskočit na obsah

Elektrický kluzák Regent dosáhl certifikačního milníku

Specialista na udržitelnou námořní mobilitu Regent obdržel principiální schválení (AiP) od Bureau Veritas Marine & Offshore pro svůj plně elektrický kluzák Viceroy pro 12 cestujících.

Jedná se o důležitý certifikační milník pro kluzáky, který nabízí cestu pro klasifikaci vozidla jako námořního plavidla (WIG) a zahájení komerčního provozu kluzáků.

Regent tvrdí, že má 7 miliard dolarů v objednávkách svých kluzáků od provozovatelů.

Nová kategorie elektromobilů

Viceroy představuje novou kategorii elektrických vozidel, která fungují nad vodou a jejichž cílem je drasticky snížit čas a náklady na přesun lidí a zboží mezi pobřežními městy. Kluzáky budou obsluhovat trasy až 280 mil se stávající technologií baterií a až 500 mil s bateriemi nové generace prostřednictvím stávající infrastruktury doků.

AiP je ověřené technické hodnocení kluzáku třetí strany, které dokončila společnost Bureau Veritas Marine & Offshore a je vyvrcholením 10měsíční spolupráce mezi inženýry Regent a Bureau Veritas. To zahrnovalo řadu workshopů zahrnujících aspekty konstrukce vozidla, mechanických systémů, avioniky, pohonu a bezpečnostních systémů.

“Schválení v zásadě potvrzuje, že jsme na dosažitelné certifikační cestě směrem ke komercializaci kluzáků.”

V průběhu celého procesu poskytovala Bureau Veritas předběžné odborné poradenství se zaměřením na včasnou identifikaci pravidel a regulačního rámce pro klasifikaci kluzáku.

„Tento certifikační milník je extrémně důležitým okamžikem pro konstrukci a technickou vyspělost kluzáku. Je to první významný výsledek našeho procesu námořní certifikace. Schválení v zásadě potvrzuje, že jsme na dosažitelné certifikační cestě směrem ke komercializaci kluzáků,” řekl Billy Thalheimer, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Regent.

Po schválení (AiP) bude následovat proces hodnocení návrhu, série technických studií, které probíhají, které umožní implementaci návrhu a provozu kluzáku bez významného rizika shody nebo problémů s kvalifikací.

Při provádění hodnocení designu poskytne Bureau Veritas Marine & Offshore nezávislou, bezpečnostně založenou certifikaci designu mořského kluzáku Regent. Společnost bude také využívat AiP na podporu dohody o návrhu (DBA) s americkou pobřežní stráží, která se očekává letos na podzim.

Síť havajských kluzáků

V červnu společnost Regent oznámila partnerství s cílem prozkoumat vybudování dopravní sítě pro námořní kluzáky ve státě Havaj s cílem podpořit inovace v odvětví osobní a nákladní dopravy na podporu odolnějšího a udržitelného dopravního ekosystému.

V srpnu oznámila, že spolupracuje s portfoliem SiemensXcelerator na vytvoření digitálního dvojčete jako základní součásti své testovací kampaně.

Zdroj: https://www.smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS