Přeskočit na obsah

Equinix otevře datové centrum v Kuala Lumpur v Malajsii

Equinix má otevřít datové centrum v malajském hlavním městě Kuala Lumpur.

Společnost plánuje otevřít nové zařízení, známé jako KL1, v 1. čtvrtletí 2024. Bude to druhé zařízení Equinix v zemi po Johoru.

První fáze KL1 se nachází v Cyberjaya a poskytne počáteční kapacitu 450 skříní a kolokační prostor 1 300 metrů čtverečních. Po úplném vybudování bude mít celkem 900 skříní a kolokační prostor 2 630 m2.

Jeremy Deutsch, prezident Asie a Tichomoří, Equinix, řekl: „Během posledních několika let jsme byli svědky toho, jak se Malajsie vynořuje jako stále strategičtější místo pro globální digitální infrastrukturu, a věříme, že je atraktivní destinací pro růst a investice do datových center.“

Pokračoval: „Po naší počáteční investici v Johoru jsme nadšeni, že můžeme přidat další datové centrum v Kuala Lumpur. Věříme, že tato dvě datová centra podpoří stávající dynamiku datového centra Equinix a podpoří aspirace Malajsie na digitálně řízené centrum konektivity.”

Kolokační společnost poprvé oznámila plány na vstup do Malajsie v listopadu 2022 se zařízením v Johoru. JH1 nabídne od 1. čtvrtletí 2024 500 skříní na ploše 1 960 m2.

Equinix provozuje datová centra APAC v Singapuru, Jižní Koreji, Indii, Číně, Hongkongu, Japonsku a Austrálii. V loňském roce Equinix oznámila plány na nové zařízení v Jakartě v Indonésii, jeho první v zemi.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS