Přeskočit na obsah

Ericsson a Comsol se zaměřují na jihoafrické doly se soukromými sítěmi

Švédský prodejce Ericsson uzavřel smlouvu s jihoafrickou společností Comsol o poskytování svého privátního 5G řešení, které společnosti Comsol umožní rozšířit její podnikání v jihoafrickém těžebním průmyslu.

Dohoda mezi těmito dvěma společnostmi byla podepsána během Mobile World Congress 2023, který se konal ve španělské Barceloně.

Partneři poznamenali, že kombinace soukromého 5G řešení Ericsson a odborných znalostí společnosti Comsol v oblasti těžby a systémové integrace umožní jihoafrickému těžebnímu průmyslu zlepšit bezpečnost pracovníků, zvýšit provozní efektivitu a realizovat cíle v oblasti udržitelnosti.

Ericsson Private 5G poskytuje konektivitu 4G a 5G prostřednictvím svého jednoserverového jádra s duálním režimem. Ericsson uvedl, že řešení je dodáváno předem integrované, aby byl zajištěn rychlý proces implementace.

Podle podmínek dohody získá společnost Comsol právo dále prodávat bezdrátové síťové řešení zákazníkům v jihoafrickém těžebním průmyslu, kteří vyžadují připojení 4G/LTE a 5G Standalone.

Gary Woolley, výkonný ředitel společnosti Comsol v obchodní jednotce privátních sítí, řekl: „Jako lídr v oblasti garantované, vyhrazené, vysokorychlostní konektivity na poslední míli v Jižní Africe jsme hrdí na to, že prozkoumáváme ta nejlepší všudypřítomná řešení konektivity, abychom zlepšili naše vlastní podnikání, stejně jako našich zákazníků. Jsme si jisti, že řešení Ericsson Private 5G bude vysoce efektivním řešením a posílí digitalizaci a dále posílí naši nabízenou síť s nízkou latencí a vysokou propustností, zvýší provozní efektivitu a vytvoří bezpečnější pracovní prostředí.”

Todd Ashton, viceprezident a ředitel Ericsson pro jižní a východní Afriku ve společnosti Ericsson Middle East and Africa, řekl: „Jsme nadšeni, že můžeme společnosti Comsol nabídnout naše předem zabalené a předem integrované řešení privátní sítě Ericsson Private 5G. Díky spolehlivé, rychlé a bezpečné konektivitě budou mít zákazníci Comsol platformu umožňující inovativní chytrá řešení pro lepší provozní efektivitu a bezpečnost. Ericsson Private 5G nainstalovaný v minimálním čase nabízí společnosti Comsol spolehlivé a úplné pokrytí na vnitřních i venkovních místech.“

Ericsson také uvedl, že úspěšně předložil důkaz konceptu implementace řešení Ericsson Private 5G jako předem připravenou samostatnou implementaci Ericsson Dual Mode Core, která podporuje end-to-end mobilní datové služby zaměřené především na podnikové aplikace.

Comsol využije řešení PoC k experimentování a testování různých případů použití pro těžbu a další průmyslová odvětví, včetně rozšířené reality, autonomních vozidel a pevného bezdrátového přístupu (FWA).

Společnost Comsol uvedla, že propojila některé z největších jihoafrických dolů pomocí sítí postavených na licencovaném mikrovlnném připojení.

Zdroj: rcrwireless.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS