Přeskočit na obsah

Evropa se stává největší krypto ekonomikou s transakcemi přes 1 bilion dolarů

Podle nového výzkumu analytické firmy Chainalysis se region střední, severní a západní Evropy nebo také CNWE ukázal jako nejaktivnější blok pro kryptoměny na světě. Za poslední rok obdržel digitální aktiva v hodnotě přes 1 bilion dolarů.

Zpráva zjistila, že region CNWE představoval od července 2020 do června 2021 25% celosvětové aktivity v oblasti kryptoměn. Region byl svědkem prudkého nárůstu objemu transakcí ve všech subkategoriích kryptoměn, zejména decentralizovaných financí nebo DeFi .

Chainalysis popisuje krypto transakce jako cokoli zahrnující obchod, investice a obchodní jednání.

Evropa se také stala ohniskem institucionálních investic, přičemž hodnoty transakcí v této kategorii v červnu 2021 vzrostly na 46,3 miliardy USD ve srovnání s pouhými 1,4 miliardami USD v červenci 2020. Možná je překvapením, že Spojené království je největší v objemu kryptoměn v regionu se 170 miliardami hodnoty v transakcích. Téměř polovina nebo 49% hodnoty byla odeslána prostřednictvím protokolů DeFi.

“Růst Velké Británie je tažen převážně rostoucími institucionálními investicemi, založenými na velkých převodech, které řídí většinu objemu transakcí,” řekl marketingový manažer obsahu Chainalysis Henry Updegrave.

Sekulární býčí trh s Bitcoiny (BTC), růst konkurenčních inteligentních smluvních platforem a příchod decentralizovaných financí – to vše přispělo k masivnímu růstu kryptoměn během studovaného období. Není žádným překvapením, že aktivita kryptotrhů CNWE dosáhla vrcholu v květnu 2021 během vrcholu býčího trhu, kdy Bitcoin dosáhl na 64 000 USD.

Data společnosti Chainalysis potvrzují rostoucí množství důkazů, které ukazují, že velcí institucionální investoři se stali hnací silou v kryptoměnách. Manažeři majetku, rodinné kanceláře a další institucionální hráči investovali miliardy dolarů do bitcoinových a etherových (ETH) investičních produktů nabízených společnostmi Grayscale, CoinShares, 21Shares a dalšími.

Kromě vyspělých ekonomik Evropy dokumentuje výzkum Chainalysis rostoucí přijetí kryptoměn na rozvíjejících se trzích. Globální index adopce kryptoměn Chainalylsis 2021 označil Vietnam, Indii a Pákistán za vedoucí země pro přijetí na základě přijatých hodnot na řetězci, maloobchodních transakcí a objemu obchodu na burze peer-to-peer.

Zdroj: cointelegraph.com

@RadekVyskovsky

Zdroj: CRYPTO WORLD NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS