Přeskočit na obsah

Fanatic prodává 60% podíl v Candy Digital uprostřed „implodujícího NFT trhu“

Společnost Fanatics zabývající se sportovním zbožím se zbavuje svého podílu ve společnosti s nezaměnitelnými tokeny (NFT) Candy Digital, protože důvěra v třídu aktiv klesá.

4. ledna bylo oznámeno, že sportovní společnost Fanatics Michaela Rubina se zbavuje svého většinového 60% podílu v NFT startupu.

Fanatics byla založena v roce 2011 a stala se známá ve sportovním merchandisingu a e-commerce, ohodnocena byla na 31 miliard dolarů.

Medvědí krypto trh však v roce 2022 tvrdě zasáhl sektor NFT a zdá se, že Rubinova firma se nyní snaží odvrátit od „samostatných“ obchodů s NFT.

Investorská skupina vedená Novogratz’s Galaxy Digital koupí podíl v Candy Digital. V sdíleném e-mailu Rubin napsal:

“Za poslední rok se ukázalo, že NFT pravděpodobně nebudou udržitelné nebo ziskové jako samostatný podnik.”

Uvedl, že odprodej vlastnictví v Candy Digital „nám umožnil zajistit, aby investoři byli schopni získat zpět většinu svých investic prostřednictvím hotovosti nebo dodatečných akcií ve Fanatics“.

To byl příznivý výsledek pro investory „zejména na implodujícím trhu NFT, který zaznamenal strmý pokles jak objemu transakcí, tak cen samostatných NFT,“ dodal. Samotné NFT by podle Rubina nevytvářely velkou hodnotu:

“Věříme, že digitální produkty budou mít větší hodnotu a užitečnost, když budou připojeny k fyzickým sběratelským předmětům, aby vytvořily ten nejlepší zážitek pro sběratele.”

Společnost Fanatics získala Topps za zhruba 500 milionů dolarů v lednu 2022. Kromě toho získala práva na výrobu sběratelských karet Major League Baseball a poté NFT po uvedení Candy Digital v loňském roce.

Společnost Fanatics získala v prosinci 2022 čerstvý kapitál ve výši 700 milionů dolarů. Financování bude použito na potenciální příležitosti fúzí a akvizic napříč sběratelskými předměty, sportovním sázením a herními podniky.

Candy Digital si zajistila financování ve výši 100 milionů dolarů v říjnu 2021 s tehdejší valuací 1,5 miliardy dolarů.

Trhy NFT se však během kryptozimy v roce 2022 značně zmenšily. Podle nástroje pro sledování trhu Nonfungible.com se denní objemy prodejů propadly z více než 100 000 v lednu 2022 na dnešních přibližně 15 000.

Zdroj: cointelegraph.com

Obrázek: MLB

Zdroj: ICT NETWORK NEWS