Přeskočit na obsah

Fio banka loni téměř zdvojnásobila zisk, vydělala rekordních 4,3 miliardy Kč

Fio banka loni zvýšila čistý zisk o dvě miliardy korun na rekordních 4,3 miliardy Kč. Důvodem byl hlavně růst úrokových sazeb a nižší náklady na riziko, uvedla banka v tiskové zprávě. Bilanční suma Fio banky činila na konci loňského roku téměř 230 miliard korun, což představovalo meziroční nárůst o 6,8 procenta. Zveřejněné hospodářské výsledky jsou neauditované.

Doposud nejvyšší roční zisk banky znamená také nejvyšší částku, kterou odvede na dani z příjmu právnických osob do státního rozpočtu. Podle předběžné účetní závěrky by měla přesáhnout 600 milionů korun.

Objem vkladů v bance loni činil 212,2 miliardy Kč. V porovnání s předchozím rokem to představovalo nárůst o 4,2 procenta.

V roce 2022 si účet ve Fio bance otevřelo přes 100.000 nových klientů, nejvíce od roku 2017. Aktuálně má banka více než 1,270.000 zákazníků.

“Zvyšovali jsme úroky na spořicích účtech i termínovaných vkladech, pro běžné občany i právnické osoby. Spustili jsme bankovní identitu pro služby státu, pořádali investiční semináře pro veřejnost a vylepšovali mobilní Smartbanking,” zhodnotil loňský rok obchodní ředitel Fio banky Jan Bláha.

Fio banka vznikla v roce 2010 udělením bankovní licence brokerské společnosti a následnou integrací družstevní záložny. Součástí skupiny Fio, kterou vlastní čeští podnikatelé Romuald Kopún a Petr Marsa, je RM-Systém.

TZ

Zdroj: B2B NETWORK NEWS

Generated by Feedzy